Bursa'da Bakanlık dönüşüme kendi binasından başladı!
Atatürk Stadyumu ve Spor Salonu karşısında 50 yılı aşkın süredir kullanılan Bayındırlık binası 10 günde özel ekipler tarafından yıkıldı. Yerle bir olan binanın enkazı sulama yapılarak tozsuz bir şekilde kaldırılıyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aynı yerde iki katı yer altında olmak üzere 5 katlı olarak inşa edilecek yeni il müdürlüğünün 1.5 yıl içerisinde teslim edilmesi planlanıyor. Yeni inşaat işi, 7 milyon 87 bin liraya Şakir Aksu İnşaat'a verildi. İşin gününden önce bitirilmesi isteniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin binasını güçlendirmek isteyenlere yıkıp yeniden yapmaları halinde 0.50 emsal artışı verme uygulaması idare mahkemesi tarafından iptal edilirken, şehirde kentsel dönüşümün dayanıklılığı zayıf olan Bayındırlık binasından başlatılması örnek olarak değerlendiriliyor. Enkaz kaldırma çalışmalarında kepçeler ve kamyonlar gündüzleri aralıksız çalışıyor. Yeni binanın kullanım alanının hizmetlerin tamamının tek binadan verilmesine uygun olarak yapılacağı kaydedildi. Bu arada İller Bankası Bölge Müdürlüğü'nün kiraya çıkması ile Fevzi Çakmaktaki eski binaların ne olacağı merak konusu oldu. İller Bankası binaları da yapılış şekli itibariyle deprem rezonansına mukavemet gösteremeyeceği için dayanıksız görüldü. Bu binaların da yıkılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendiriliyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü eski binanın karşısındaki ek binada hizmetlerini sürdürüyor. 

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181