Büyükkarıştıran İstanbul arası 35 dakikaya iniyor!
Kırklareli'nın Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesi İstanbullu müteahhitlerin ilgi odağı oldu. İstanbul'daki Yenişehir, 3. havalimanı, Kanal İstanbul gibi projeienn yanı sıra bu projelerden etkilenecek yakın çevreyi de inceleyen müteahhitler soluğu Büyükkarıştıran'da aldı.

İstanbul'a olan yakın konumuyla dikkat çeken Büyükkarıştıran, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi büyük projelere 50 kilometre uzaklıkta. Bunun yanı sıra Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren hattı sayesinde de İstanbul ile arasındaki mesafe 35 dakikaya inecek. Büyükkarıştıran'da sanayi alanlarının ıslah sanayi alanlanna dönüştürülmesi ve lojistik alanlann da imara açılması ile belde önemli bir konum kazandı. Beldede yeni yerleşim ve konut alanlarına ihtiyaç duyulunca belediye de 'Kuzey Kent Projesi'ni planladı. Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, toplam 66 hektarlık alanda hazırladıklan projeyle bölgenin değerinin artacağını belirterek, şu bilgilen verdi:

"Kuzey Kent projesi İstanbul'un Avrupa'ya açılan kapısı olacak. Vatandaşa ait arsaların bulunduğu alanda belediye olarak bir kentsel tasarım projesi hazırladık. Projede 57 yüksek katlı, 350'ye yakın da az katlı bina olacak. Belediye olarak kent merkezi ve alanın altyapısını hazırlıyoruz. Belediye hizmet alanlarında da otel. alışveriş merkezi, okul ve cami olacak. Arsa sahibi vatandaşlar da konutlann inşası için müteahhitlerle kat karşılığı anlaşacak. "HALKALI-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren Hattı. Büyükkanştıran'ın İstanbul ile mesafesini 35 dakikaya indirecek. Şu anda inşaat çalışmaları yapılan hat. Tekirdağ Çerkezköy. Mısmh'den sonra Kırklareli hudutlanna girecek. Büyükkarıştıran'dan geçip Edirne'ye geçecek. Proje tamamlanınca İstanbul'a ulaşım 35 dakikaya inecek.

Kırklar Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181