Çanakkale 1915 Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu!
Çanakkale Köprüsü 2023 metre olacak. Viyadüklerle topladığımızda 5.169 metrelik bir uzunluğa erişiyor. Köprü viyadük şeklinde bir geçiş oluyor. 100 kilometrelik bir de otoyol var. Ağırlıklı kısmı Gelibolu tarafından başlayıp Malkara'ya kadar devam eden oradan da İstanbul yoluna katılan bir otoyol. Buradan Havza üzerinden Edirne'ye uzanan bölünmüş yolu bulunuyor.

2023'DE AÇILACAK, GEÇİŞ ÜCRETİ 15 EURO
Genel özellikleri böyle. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Yapım süreci yaklaşık 5 yıl olarak görünüyor. Geçiş ücreti 15 Euro olacak. Ortalama 10 milyar TL'yi bulur maliyeti. Yıllardır konuşulan bir projedir. Son 50 yıldır konuşulan bir projedir. Nihayet bunu da yapmak bizlere nasip olur diye düşünüyoruz. Yarın ihale ilanına çıkıyoruz, 26 Ocak'a teklifler toplanacak. Aksilik olmazsa 18 Mart'ta da ilk kazmayı vuracağız. Köprüden geçiş süresi viyadükle beraber 3 dakika.

MECLİSE YENİ ANAYASA TEKLİFİMİZİ GÖTÜRECEĞİZ
"Bizim görevimiz, millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclise sunmaktır. Ondan sonra görev, yüce Meclisindir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız ve Meclise teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclisin bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz bunu, Mecliste bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız."

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI
Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur. Sayın Bahçeli başından beri şunu söylüyor. Bu bir krizdir ve daha fazla ülkenin gündeminde kalmamalı. Bizim siyaseten çözüm bulamadığımız bu problemi millete götürüp çözüme kavuşturalım diyor. Biz de bunu böyle görüyoruz.
 
Bizim görevimiz teklifi Meclis'e getirmek. Yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini halkımızla paylaşıp teklifimizi sunacağız. Bundan sonraki iş Meclis'indir. Bahçeli'nin bugüne kadarki açıklamaları yapıcıdır. Bizim kanaatimiz destek verecekleri yönünde.

KILIÇDAROĞLU İLE HER ŞEKİLDE GÖRÜŞÜRÜZ
"Sayın Kılıçdaroğlu'yla da icap ettiği zaman her şekilde görüşürüz. Bir problem yok. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, kısmi bir anayasa değişikliği konusunda zaten mutabakatımız var. Bununla ilgili de güzel bir çalışma yaptı, oluşturduğumuz heyet. Bizim getireceğimiz teklif bunları da kapsıyor aynı zamanda."

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181