Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün çevresindeki arsalar fiyat artışı gösterdi!

Türkiye'de şu anda iki büyük köprü inşaatı bütün hızıyla sürüyor; İstanbul'daki üçüncü boğaz köprüsü ile İzmit Körfez Geçişi köprüsü. Gelecek yıl bunlara muhtemelen bir yenisi ilave olacak.

İHALENİN 2016'NIN BAŞINDA YAPILMASI PLANLANIYOR
İlk ikisinin tamamlanması konusunda çok yol alınırken şimdi gözler Çanakkale Köprüsü'ne çevrilmiş durumda. Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ihalesinin 2016'nın başında yapılması bekleniyor.

Bu köprü için ilk olarak belirlenen Sarıçay-Kilitbahir güzergâhı, tarihi Gelibolu Yarımadası'na zarar vereceği endişesiyle, Sütlüce(Gelibolu) - Şekerkaya(Lapseki) olarak değiştirildi. Yapılan çalışmalarla sonucunda yeni güzergah olarak Avrupa yakasında Gelibolu ilçesinin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü ile Anadolu yakasındaki Lapseki ilçesinin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkii belirlendi.

KÖYLER MARKAJ ALTINDA
Çanakkale'ye yapılacak olan köprü projesi, doğal olarak Gelibolu ve Lapseki bölgesinde heyecan yarattı. Lapseki ve çevresindeki köylerde son dönemde yoğun bir hareketlilik var. Bölgedeki köylüler, tarlalarının değerleneceği beklentisi içinde. Bölge arazi yatırımı yapanların yoğun ilgisi ile karşı karşıya, adeta markaja alınmış durumda.

Avrupa yakasındaki ayaklarının kurulacağı Gelibolu ise gayrimenkul yatırımcıları açısından adeta altın çağını yaşıyor, ilçede, şu anda tüm gayrimenkul türlerinde talep patlaması yaşanıyor. Bu durum ilçenin Bolayır ve Sütlüce köyleri için de geçerli. Sütlüce Köyü'ndeki arazilerin fiyatlarında geçen yıla oranla iki misli artışlar olduğu belirtiliyor. Öyle ki, geçtiğimiz yıl dönümü 800 ile 4.500 TL arasında olan araziler, yaklaşık iki kat değerlenerek, bugün 1.900 ile 9.500 TL arasında fiyatlardan satılıyor. Şu an bu bölgede satılık arsa bulmak çok zor. Satılık olanların fiyatı ise yüksek.

Örneğin, Sütlüce'de geçtiğimiz yıl dönümü 1.500 TL olan yüzde 1 imar hakkı olan arazilerin dönümüne bugün 3.000 TL isteniyor. Sütlüce gibi Bolayır Köyü'ndeki arazilerin fiyatı da katlanmış durumda. 2014'te dönümüne 4.500 TL fiyat biçilen köydeki arazilerin bugünkü fiyatı 9.500 TL'ye ulaşmış.

GÖKKÖY DEĞERLENDİ
Şekerkaya mevkiine en yakın köylerden bir diğeri de Gökköy. Köy, Şekerkaya'ya yaklaşık 5, Çanakkale Lapseki duble yoluna ise 4 kilometre mesafede. 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Gökköy de 100 haneli. Yaklaşık 5 bin dönüm tarım arazisine sahip olan bu köyün de en önemli geçim kaynağı sebze ve meyvecilik. Çanakkale Boğazı'na hakim bir tepede yer alan Gökköy, manzarasından dolayı özellikle arsa yatırımcıları tarafından yoğun talep görüyor.

Yaklaşık 10 yıllık bir sürede köydeki bin dönüme yakın arazinin el değiştirdiği köylüler tarafından ifade ediliyor. Köydeki araziler oldukça değerli. Öyle ki, geçtiğimiz yıl metrekaresi 4 TL'den satılan arazilerin bugünkü fiyatının 12 TL'ye kadar çıktığı söyleniyor.

Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181