Çanakkale Köprüsü nereye yapılacak?
Birbiri ardına hayata geçirilen mega projelere bir yenisi daha ekleniyor. Yıllardır hayali kurulan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün yapımı için harekete geçileceğinin müjdesini Başbakan Binali Yıldırım verdi. Çanakkalelileri ve bölgede yaşayan vatandaşları heyecanlandıran Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün çevresindeki araziler üzerindeki ekonomik etkisinin yüksek olması bekleniyor. Peki Çanakkale Boğaz Köprüsü nereye yapılacak?

Çanakkale Boğaz Köprüsü nereye yapılacak?
Türkiye için en önemli projelerden birisi olan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün Gelibolu İlçesi’nde Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii’nde yapılması planlanıyor. Söz konusu bölgede emlak fiyatları hızla artış gösteriyor. 2- 3 yıl önce dönümü 10 bin lira olan arsalar bugün için dönümü 50- 70 bin lira arasında satılıyor. İstanbul ve Bursa'dan yatırımcılar da köprünün yakınlarındaki arazilere ilgi gösteriyor.

2 kesimden meydana gelecek köprüde 1. kesim kısmı İstanbul Silivri İlçesi, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçeleri, Çanakale Gelibolu, Lâpseki, Çan, Yenice İlçeleri, Balıkesir Balya ve Merkez İlçelerinden geçecek. 2. kesim ise Çanakkale Gelibolu ve Lapseki ilçelerinden geçerken, söz konusu ikinci kesim olarak belirlenen kısım sadece boğaz kesimi ve bağlantı yollarından meydana gelecek. 

15 bin civarında nüfusa sahip Lapseki'nin alt yapısı, suyu, doğalgazı ve sosyal alanlarıyla köprüden dolayı oluşacak muhtemel göç için hazırlanıyor. Ayrıca Lapseki ilçesi ve bağlı Çardak beldesinin sırtlarında deniz gören ve yolu olan yerler ile ilçeye bağlı Suluca ile Kemliklialan bölgelerinde arsa ve tarlalar yatırımcının radarında. Satılık arsanın giderek zorlaştığı ilçede arsa fiyatlarının şimdiden yükseldi.

Tamamlandığında dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olacak Çanakkale Köprüsü'nün yapılacağı boğazın genişliği 3 bin 600 metre, 800'er metre de kara tarafından içeriye girilecek ve köprünün 3 bin 23 metre asma bölümü olacak.

Çanakkale Boğaz Köprüsü ne zaman yapılacak?

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181