Cityscape Dubai'de amaç satış değil tanıtım oldu!
Dubai'de her yıl yapılan dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarlarından CitysCape Global Fuarı kapılarını açtı. Darbe girişiminin ardından gayrimenkul firmalarının yurtdışında katıldığı ilk fuar olma özelliği taşıyan CitysCape'de Türk firmaları fuardaki stantlarma Türk bayrağı astı. Sıcak satış yapılan fuar olarak dikkat çeken CitysCape, önceki yıl 60 Türk firması katılırken bu yıl Türkiye'nin önde gelen 26 firması katıldı.

Firmalar bu yıl sıcak satıştan öte ülke tanıtımına öncelik verdiler. Üç projesini tanıtan Tahincioğlu Holding, bu yıl sıcak satıştan öte birlik ve güven mesajı vermek için fuara katıldı. Amaçlarının yabancı yatırımcıyı bilgilendirmek ve normalleşme sürecini anlatmak olduğunu ifade eden Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Daha ük günde beklentimizin üzerinde ilgi aldık. Batıdaki olumsuz algı Ortadoğu'da daha az. Ortadoğu'ya olan ihracatımız bile bu yılın temmuz ayında yüzde 51 oranında arttı. Bu da Türkiye'ye olan inançlarını gösteriyor" diye konuştu.

"Amacımız satış değil tanıtım yapmak"
Cityscape Global'de 330 metrekarelik standında 6 proje sergileyen Arbinm2 Fuar alanı taş inşaat; Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office ile ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ve Tema İstanbul projelerini tanıttı. Avrupa Konutları markasının en yeni halkası Avrupa Office Ataşehir ise Dubai'de ilk kez görücüye çıktı. Fuarda tanıttıkları projelerin toplam değerinin 3.5 milyar doları bulduğunu belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Yabancılar Türkiye'de ne oluyor diye endişeleniyor. Birinci derecede amacımız Türkiye'yi, İstanbul'u, daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak" diye konuştu. Fuar alanındaki standa bu yıl ilk kez bayrak astıklarını ifade eden Çetinsaya, "Bizim amacımız bir şey satmak değil, Türkiye'yi tanıtmak" dedi.

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme'de, Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçireceği 'Büyükyalı İstanbul' projesini fuarda yatırımcılara tanıttı. 15 Temmuz sonrası durumu da değerlendiren Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman kaybetmez. Mevcutkonjonktürü yabancı için fırsat olarak değerlendiriyorum" dedi. Kazlıçeşme'de, 4.2 milyar liralık yatırım değeriyle, toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükbin700m2 Türk firmalarının alanı yalı İstanbul'da, ilk etapta 452 ünitenin lansmanımn yapüması, semtte yaşamın ise 2019'dabaşlaması planlanıyor. Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinin lansmanını 22 Eylül'de yapacaklarını belirterek, "Körfez'e ilk kez geliyoruz. Dubai'de ön talebe çıktık" dedi. Akbalık, Büyükyalı'da 452 dairenin yüzde 30'unun 31 Aralık'a kadar Emlak Konut kampanyasına dahil olduğunu da söyledi.

'Dışişleri Bakanlığının misyonunu üstlendik'
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuara satış yapmaktan çok Türkiye'yi tanıtmaya geldiklerini dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Dışişleri Bakanlığının misyonunu üstlendik. Herkese Türkiye'yi anlatıyoruz.Yatırım yapmaya çok hevesliler."

'Ülke ülke gezip Türkiye'yi anlatıyoruz'
Türkiye ihracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı yatırımcıyı ortak olarak gördüklerini ve Türkiye'ye güvenmelerini istediklerini belirterek, "Türkiye'ye yatırım açısından kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli bakmak gerekiyor. Biz Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte 26 ülkeye gidip Türkiye'yi anlatacağız. 5 ülkeye gittik, perşembe günü ingiltere'ye, bayramdan sonra da Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan'a gideceğiz. Burada amacımız 15 Temmuz sonrası Türkiye'de her şeyin daha iyi olacağını anlatmak" diye konuştu.

Körfez'in Türkiye'ye güveni tam
Cityscape Globale Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Özen de katıldı. 15 Temmuz sonrası Körfez yatırımcısının Türkiye'ye bakışı ile ilgili bilgi veren Özen, "Birleşik Arap Emirlikleri tüm dost ülkeler gibi Türkiye'ye desteğini açıkladı. Yatırımcı açısından bakıldığında ise 16 Temmuz sabahı tabii ki Türkiye'ye kaygılı bir bakış vardı. Ancak, zaman geçip, alınan önlemler, atılan adımlar görülünce o kaygı yerini güvene bıraktı. Darbe girişiminin hemen sonrasında 15 gün içinde Abraaj Grubu Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu Körfez'in Türkiye'ye güveninin göstergesi. 3. Köprü'nün açılması, yatıım teşvik paketinin açılması da Körfez'in Türkiye'ye güvenini perçinledi" dedi.

Başkan Demircan Dubai'de Taksim'i yalnız bırakmadı
Çalık Holding'in iştiraki GAP İnşaat'ça Beyoğlu'nda hayata geçirilen Taksim360 projesi de Dubai'de sergilendi. Projenin standını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim360'ın Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi. 

Leyla İLHAN/Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181