'Cityscape fuarının olumlu etkisi uzun vadede görülecek!'
Cityscape Global'i değerlendiren Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson, "Uluslararası arenada gerçekleşen fuarların, Türkiye'nin yurtdışındaki imajını yükseltmek, sektörün gücünü yansıtmak adına çok önemli bir misyonu var. Cityscape, gayrimenkul fuarları arasında konumu, bilinirliği ve katılım zenginliği ile en etkin fuar. Dubai Cityscape ise sektör adına bölgesel önem taşıyor. Özellikle Ortadoğu pazarı, Türkiye gayrimenkul sektörünün yerel pazardan sonraki en önemli adres pazarını oluşturuyor.

Bu fuarda, genel ziyaret olarak katılımda, kalabalıktan ziyade, nitelikli bir kurumsal ve bireysel ziyaretçi gözlemledik. Ortadoğu ve Türkiye arasındaki ortak işbirliğinin merkezi, özellikle bireysel tüketici ve kurumsal yatırımcının buluşma noktası özelliğini bu senede yüklendi. Dubai Cityscape'e bu senede her sene olduğu gibi sürekliliği koruyan bir katılım gerçekleşti. Sektörün kurumsal gücünü yansıtan 26 yatırımcı ve geliştirici firma markalı projeleri ile sektörü, özellikle zorlu sürecimizde Türkiye'yi temsil ettiler. Fuardaki amacımız 3 günde proje satışından daha büyüktü. Yapılan işbirlikleri ile fuarlardan beklenen sonuçları sektör olarak uzun vadede olumlu olarak hissediyor olacağız.

Sektördeki haziran ve temmuz aylarında, geçtiğimiz yıllara göre yaşanan yabancı satış ilgisindeki düşüşünün fuarda biraz daha pozitif ivme kazandığını ve etkisinin toparlayıcı olacağım görüyoruz" diye konuştu. Bireysel ve kurumsal yatırımlara yol gösteren yayınlarla sürece destek verdiklerini belirten Füsun Yılmaz Phillipson, "Sektör adına güven ortamı yaratmak ve tanıtım için GYODER olarak fuar dışında kurumsal yatırımcıları bilgilendiren ziyaretler planlamaktayız. Önce ülkemizi sonra sektörü ve daha sonra firma ve projelerimizi tanıtan bir akış içerisinde planlama öngörüyoruz" dedi.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181