Cityscape Turkey'de 3 günlük satış bedeli 1 milyar!
Dünyanın en prestijli gayrimenkul organizasyonlarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı rekor satışa imza attı. Türk firmaları üç günlük fuar süresince toplam 1 milyar liralık satış yaptı. Fuarın ilk günü Al-Maslak Grubu'na Metropol İstanbul anakuleden yaklaşık 3 bin metrekarelik 2 kat satan Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi, bir Türk yatırımcısıyla 200 milyon liralık ofis bloku için de görüşmelerini sürdürüyor. 17 bin yabancı yatırımcı portföyünü fuara davet ettiğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "İlk günden 100 milyon dolar satış hedefi koymuştuk, bunu gerçekleştirdik. Fuar yabancıların Türkiye'ye güvenini tazelemesi açısından faydalı oldu. Fuar her yıl tekrarlanmalı" dedi.

GÖNLÜMÜZÜ ORTAYA KOYDUK
Fuarda 300 yatırımcı ile görüşen Sur Yapı ise 30 milyon liralık rezervasyon yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yaşanan olaylara rağmen yoğun katılımın, Türkiye'nin 'güvenli bir liman' olduğunun en büyük göstergesi olduğunu, firmalar olarak ellerini taşın altına koyarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Elmas, "Dünyanın her yerinde bu olaylar yaşanıyor. Sadece gövde gösterisi değil, satışa dönecek görüşmeler yapıyoruz. Biz gönlümüzü koyduk ortaya" dedi. Elmas, "Son satışa çıkardığımız blok için Suudi bir grup ile görüşüyoruz" dedi.

25 MİLYON LİRALIK REZERVASYON
Cihan İnşaat, fuarda 79 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Avrupark Bahçekent projesiyle boy gösterdi. Cityscape'in Türkiye'de İstanbul'da yapılmasının Türk gayrimenkul sektörünün gücünü ortaya koyduğunu belirten Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, "Fuarda beklediğimizden daha yüksek birtaleple karşılaştık. Ortadoğulu bir yatırımcıdan 25 milyon liralık rezervasyon aldık" dedi.

Seda TABAK/Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181