Cityscape Turkey'de konut alırken kazanın!
İlk gününde binlerce ziyaretçinin gezdiği fuara, yabancı yatırımcılar da büyük ilgi gösterdi. Fuarda yerli ve yabancı kurumsal yatırımcıların yanı sıra Cityscape Turkey’in sunduğu benzersiz fırsatlardan yararlanmak için gelen konut alıcılarının yoğunluğu da dikkat çekti.

Cityscape Turkey’in elde ettiği bu başarı, hem fuara katılan firmaları, hem de ziyaretçileri ve yatırımcıları mutlu etti. Ziyaretçiler, Cityscape Turkey’e özel indirim ve ödeme avantajlarından yararlandı. Fuarda yer alan sektörün öncü firmaları ise Cityscape Turkey’de beklentilerinin üzerinde bir yoğunluk ve ilgi ile karşılaştıklarını belirterek, “Cityscape Turkey, Türkiye gayrimenkul sektörünün 2016 ve gelecek hedeflerine ulaşmasında kaldıraç olacaktır” vurgusunu yaptılar.

Cityscape Turkey’e katılan bazı öncü firmaların organizasyona ilişkin görüşleri özetle şöyle:

“Cityscape Turkey, beklentilerin de üzerinde başarıya imza atıyor”
DKY İnşaat, Cityscape Turkey’e özel avantajlar da sunuyor. Grup, “%10 peşin öde, gerisini taşın öde” dahil tüm kampanyalarının üzerine ek olarak fuara özel %5’lik ekstra bir indirim daha sunuyor. Cityscape Turkey’de dört projelerinin basın lansmanını gerçekleştirdiklerini belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Bir kentsel dönüşüm projesi olan DKY Sahil projemiz, 138 daireden oluşan ve Kartal sahilinde, deniz kenarında yer alan projemiz. DKY Cadde de; butik projelerin üretildiği, merkezi lokasyonlarda olduğu için adını Cadde olarak belirlediğimiz konseptimiz, alt markamız. Bu konsept altında 3 projemiz, Bağdat Caddesi bölgesinde, Kadıköy’de yer alıyorlar. DKY Sahil’in yanı ysıra DKY Cadde Suadiye 12, DKY Cadde Göztepe 05, DKY Cadde Erenköy 86 projelerimizin de lansmanını fuarda yaptık. Bir taraftan da, DKY Ada projemizin de ön kayıt sürecini burada devam ettiriyoruz” dedi.

Projelerine yoğun bir ilgi olduğunu belirten Ali Dumankaya “Cityscape Turkey’de, kişisel beklentilerimin de üzerinde bir ziyaretçi trafiği gerçekleşiyor. Kurumsal yatırımcılar da var, bireysel yatırımcılar, konut alıcıları da yoğunlukta. Şu ana kadar Cityscape Turkey’deki ziyaretçi sayısındaki yükseklik, bizlere de hareket, bereket olarak yansıdı” diyerek, organizasyonun başarasından duydukları memnuniyeti de dile getirip, bir sonraki Cityscape Turkey’e katılımla ilgili şimdiden planlamalara başladıklarını belirtti.

“Ziyaretçi sayısı ve profili öngörülerin de üzerinde””
Türkiye’nin son yıllarda uluslararası arenada gösterdiği başarıların Cityscape Turkey organizasyonuna da yansıdığını vurgulayan Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, “Cityscape Turkey, ilk kez düzenlenmesine karşın ziyaretçi sayısı ve profili açısından beklentilerin çok üzerinde bir başarı elde etti. Polatyol olarak Cityscape Turkey’de Bahçeşehir’de gerçekleştirdiğimiz Eston Şehir projemizle katıldık. Eston Şehir 1.6 milyon metrekare arazisiyle sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en geniş alana yayılan gayrimenkul projelerinden biri. Eston Şehir Mahallem etabımızda sadece fuara özel peşin alımlarda yüzde 15 indirim kararı aldık” şeklinde konuştu.

“Vadiistanbul, Cityscape Turkey’de de yoğun ilgi gördü”
Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul yer aldıklarını ve projenin Bulvar ve Park etabını ziyaretçilere tanıttıklarını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projeleri arasında yerini alan Vadistanbul projemizi 3 parselde toplam 424 bin metrekarelik alanda geliştirdik. 1.111 konuttan oluşan Teras etabımızda yaşam devam ederken, ofis AVM, alışveriş caddesi ve otelin yer aldığı Bulvar etabımızda ise inşa çalışmalarında sona geldik. Son etabımız olan Vadistanbul Park ise 762 konuttan oluşuyor ve 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ile 3.700 araçlık otopark alanına sahip. Ayazağa’nın dönüşümünde büyük bir role sahip olan Vadistanbul projemizle, Maslak, Nişantaşı, İstiklal Caddesi gibi noktaların alternatifi olarak İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezini oluşturuyoruz. Vadistanbul tamamlandığında, yaklaşık 30.000 kişinin çalışacağı ve 42.000 kişilik gündüz nüfusuyla yeni bir kent merkezi olacak” dedi.

“Fuar, yoğun ziyaretçi ve yoğun ilgi çekti”
Yoo İstanbul Say, Star Life Silivri ve Tarihi Sandoz Yalısı projeleri ile Cityscape Turkey’de yer alan Say Yapı – DIGICOM Gayrimenkul Grup Başkanı Işık Gökkaya, “Üst segmente hitap eden bir proje olan Yoo, Cityscape Turkey’de öne çıkıyor. Hem Ulus-Zincirlikuyu-Ortaköy hattındaki lokasyonu, hem yatay mimari olması ve hem de yeşilin çok bol olduğu bir proje olması ile yoğun ilgi gördü” diyerek, Cityscape Turkey’in yoğun ziyaretçi ve yoğun ilgi çektiğini belirtti.

“Kalabalık ve ilgi sevindirici, satışa yönelik güzel gelişmeler yaşıyoruz”
Kuzu Grup Cityscape Turkey’e Sea Pearl projesi ile katılırken Proje Müdürü Şükrü Arkada Kalmaz, “Cityscape Turkey çok güzel bir başlangıç yaptı. Kalabalık ve ilgi güzel. Satışa yönelik güzel gelişmeler de yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bu kadar yabancının geleceğini düşünmemiştik”
Cityscape Turkey ile ilgili olarak “Beklediğimizin üzerinde bir yabancı katılımı görüyoruz” şeklinde değerlendirme yapan, Piyalepaşa İstanbul Genel Müdürü Kaan Yücel, “Türkiye’nin gündemini değerlendirince, bu kadar yabancının katılacağını düşünmemiştik. Daha çok yerli olacağını düşünüyorduk. Tam tersi oldu. Tahmin ediyorum yerli yabancı oranı; yüzde 50 yüzde 50 gibidir. Daha nezih bir katılım var. Kuru kalabalık tabir edilen kimseyi burada görmedik. Projeyle ilgilendiler, sordular, öğrendiler. Satış anlamında da bir hareket var. Yabancı yatırımcılarla üç dört tane satış rezervasyonu gerçekleştirdik. Bu önemli bizim için. Yine yabancılara satış ağırlıklı birkaç kişiyle gelecek hafta için randevulaştık. Onlarla enteresan şeyler olabilir. Özellikle Körfez bölgesine konut pazarlayan çok sayıda ajans geldi. Bu anlamda fuarın B2B kısmını da kuvvetli buluyorum. Ofise geldiklerinde kim, nedir çok bilemeyebiliyorsunuz. Ama burada, farklı firmalarla konuştuğu için haklarında sağlıklı bilgi toplama imkanı da oluyor” dedi.

“Fuara özel indirimler: tüm katılımcılara %10, peşin alımlarda + %10”
Cityscape Turkey’de tüm projelerine ait bilgileri aktaran Sur Yapı, Mirage Rezidans, Exen İstanbul ile Marka Rezidans ve AVM projelerinin maketlerine standında yer verdi. Sur Yapı, Cityscape fuarına özel kampanyası ile projelerinde tüm katılımcılara %10 indirim, tamamı peşin ödemelerde ise ek olarak %10 indirim daha uyguluyor.

Fuar katılımının yüksek olduğunu ve fuarın iyi bir neticeyle sonuçlanacağına inandığını vurgulayan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Katılımının yüksek olması Türkiye’nin hala güvenli liman olduğunu göstergesidir. Bizler ülkemizin güvenli liman algısını korumalıyız. Her ne kadar dünyanın her yerinde bir takım olumsuzluklar yaşansa da İstanbul’un ve Türkiye’nin güvenli liman pozisyonu devam ediyor. Firmalar olarak biz elimizi taşın altına koyarak fuar boyunca ülkemizi en iyi biçimde tanıtacağız. Sunum anlamında bir fuar olmayacağı, satışa dönüşeceği kanaatindeyim” dedi.

“İlk günden itibaren yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördü”
Satışları devam eden Batışehir, Pega Kartal, İzPark projelerinin yanı sıra yeni gerçekleştirecekleri Kağıthane, Çekmeköy ve Yedikule projeleri ile Cityscape Turkey’de yer alan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Kağıthane’de konut, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak karma kullanımlı bir projeyi hayata geçireceğiz. Anadolu Yakası’nın en gözde semtlerinden Çekmeköy’de ise Casper ortaklığı ile çok özel bir proje geliştireceğiz. Çekmeköy’deki projemizde müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanlarının yer alacağı; iş ve günlük yaşam stresinden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler için ayrıcalıklı bir yaşam alanı hayata geçireceğiz. Yedikule’de İstanbul’a yeni bir soluk getirecek bu projede; turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak. Satışların yüzde 93’ünü tamamladığımız Batışehir ise lanse edildiği ilk günden itibaren yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Son fırsatların sunulduğu Batışehir, diğer ödüllü projelerimiz Pega Kartal ve İzPark’ta yatırımcılarımızın bu fırsatlardan yararlanmaları için bir imkan sunuyoruz” dedi.

“Ülkemiz özellikle Körfez ülkelerinden yatırımcıların odak noktası haline geldi. Gayrimenkule olan ilgi tüm dünyada günden güne artıyor. Kurumsal ve bireysel yatırımcılar da böylesi önemli organizasyonlara katılım sağlıyorlar. Cityscape, dünyayın en prestijli ve etkili gayrimenkul fuarlarının başında geliyor. Ülkemizde ilk defa düzenlenmiş olması sebebiyle gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından yoğun ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Başta Körfez Bölgesi olmak üzere, Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerden yabancı yatırımcı ve fonların ilgili olduklarını gözlemliyoruz” açıklamasında bulunan İnanç Kabadayı, Cityscape Turkey’deki standlarında ziyaretçilere mevcut % 10 indirimlere ek olarak % 5’e varan indirim fırsatları sunduklarını da belirtti.

Metal Yapı Konut, fuarda tüm projeleri ile yer aldı
Metal Yapı Konut, tüm projelerini fuar ziyaretçilerine sunarken özellikle BlueLake, İstanbul Tower ve KemerLife XXIII projeleri üzerinde yoğunlaştı. Projelerinden kısaca bahseden Metal Yapı Konut Satış ve Pazarlama Direktörü Erkan Ortaç, “BlueLake, bir tarafı Küçükçekmece Gölü bir tarafı deniz ve yeşil alanlarla çevrilmiş Blue Lake, 8 blokta yer alan 788 konut ve 22 ticari alandan oluşuyor. Farklı ihtiyaçları karşılayan sosyal alanları ile öne çıkan proje, konum itibariyle de ana arterlere oldukça yakın olup Atatürk Havalimanı’na 10 dakika uzaklıkta. KemerLife XXIII; 7.200 metrekarelik alan üzerinde 3 bloktan oluşan proje, akıllı ev sistemi ile donatılmış 160 daire ve 8 mağazadan oluşuyor. Hem şehirde hem de yeşillikler içinde yaşamın keyfini çıkaracağınız proje; güneş panelleriyle sağlanan yeşil enerji sistemiyle modern, pratik ve seçkin bir yaşam tarzı sunuyor. İstanbul Tower ise; pek çok birimi içinde taşıyan zarif bir silüete sahip özel proje, LEED Gold sertifikasıyla, tamamen çevreci ve tasarruf odaklı olarak tasarlandı. Tasarımı dünyanın önde gelen mimari firmalarının katıldığı yarışma sonucunda seçilen Amerikan SOM firmasının eseri olup 224 bin metrekare alan üzerinde hayat bulacak” dedi.

Fuarda özellikle Blue Lake ve İstanbul Tower projelerinin ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Erkan Ortaç, bireysel ziyaretçilerin ağırlıklı olduğunu belirterek, Cityscape Turkey’e özel belirli bir indirim oranı uyguladıklarını belirtti.

“Fuarın yüzünü güldürdüğü şirketlerden biriyiz; 20 milyon dolarlık ciro bekliyoruz”
“3. köprü, 3. Havalimanı ve kent içi ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran yeni tüneller, bizim bölgemizi yalnız yerli yatırımcı ve kullanıcılar için değil, yabancılar için de cazip hale getirdi” diyen Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, “Yabancı yatırımcı İstanbul’u ve İstanbul’daki gayrimenkul projelerini çok yakından izliyor. Biz bir kez daha bunu gördük. Londralı, gayrimenkul geliştirme şirketi Copperstoners’la görüşmelerimiz başladı. Özellikle Londa’da yaşayan Türklerin, Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarına son yıllarda gösterdiği ilgi nedeniyle KÖY projesini Londra’da pazarlamak istiyorlar. Biliyorsunuz projemiz İngiliz Hopkins Mimarlık tarafından tasarlandı. KÖY projesi uzun yıllardır, Londra’da yaşayan Türklerin yaşama alışkanlıklarına son derece uygun bir proje. Bu bizi çok sevindirdi. Özellikle Katar’lı ve Suuri Arabistan’lı fonlarla çok sıcak ilişkiler kurduk. T

oplam 15 milyon dolarlık bir yatırım için her iki fonla Pazar günü Satış Ofisi’mizde bir araya geliyoruz. Bahreyn Kraliyet Ailesi mensuplarından birisi projeyle ilgilendi ve yatırım yaptı. Biz yabancı yatırımcı ve kullanıcı satışlarında bu fuardan toplam 20 milyon dolarlık bir ciro bekliyoruz. Öte yandan bugüne kadar şu ya da bu şekilde projemizle ilgilenen yerli yatırımcı ve kullanıcıları fuara davet etmiştik. KÖY’de konut sahibi olmak isteyenler için başlattığımız, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanma kampanyası nedeniyle bu davetimizden de çok verimli sonuçlar aldık” şeklinde konuştu. İbrahim Kahraman, “Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için % 0,32 ve 120 ay için % 0,70 oranları geçerli ödeme kolaylığından yararlanmak isteyen çok sayıda yerli kullanıcıyı standımızda ağırladık ve sıcak satışlar gerçekleştirdik” açıklamasında da bulundu.

“İlk gününde 35 milyon TL anlaşma imzaladık”
“Emlak Konut güvencesi ile Varyap-GAP İnşaat Ortak Girişimi tarafından Ataşehir’de inşa edilen Metropol İstanbul projesi özelinde fuara katıldık. Fuarda projenin ticari ofislerinin satış lansmanını da gerçekleştirdik” diyen, Çalık GYO Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, “Tarihi metropole değer katacak olan Metropol İstanbul, İstanbul’un yeni finans merkezi Anadolu yakasının konut ve ofis projeleriyle göz kamaştıran yerleşim merkezi Ataşehir’de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne komşu bir konumda bulunuyor. Fuarın ilk gününde Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon TL tutarında satış anlaşması gerçekleştirdik. İstanbul ve Ataşehir’e yeni bir soluk getirecek projemizin ofis bloklarının satışa sunumunu Cityscape Türkiye’de başlattık. Fuarın ilk gününde yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören ticari ofislerimize taleplerin fuarın sonuna kadar devam edeceğini öngörüyoruz” diyerek, daha ilk günden 35 milyon TL gibi önemli bir anlaşmaya imza attıklarını belirtti.

FUARA ÖZEL BAZI İNDİRİMLER ve KAMPANYALAR:
-Eston Şehir Mahallem : % 15 indirim
-Ege Yapı : % 10 + 5 indirim
-Ofton : % 13 indirim
-Mirage, Marka ve Exen projeleri : %10 + %10 indirim
-Delta Deluxe : % 10 + 10 indirim
-TGP - Grand Tower ve Luxury Residence: % 5 indirim
-Dipsar Residence : % 5
-Selamiçeşme Pınar Residence : % 5
-Kent Residence : % 5
-Mutlu Residence Projeleri : % 5
-KÖY/ Zekeriyaköy : % 0,32 faiz
-DKY KARTAL, DKY Sahil ve DKY ON : “% 10 peşin öde gerisini taşın öde” + % 5 ekstra indirim
-Atakoy Residence Hyatt Regency : %5 indirim 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181