Crystal Lagoons teknolojisini konutta da kulanacak!
Yüzülebilir turkuaz lagünlerin inşa edilip işletilmesini sağlayan ve 2007'den beri bu teknolojisini dünyanın çeşitli ülkelerindeki geliştiricilere patentleyen Crystal Lagoons, hayata geçirdiği projelerinde kullandığı doğa dostu teknolojilerle ön plana çıkıyor. Yenilikçi ve hızla büyüyen yapısıyla, çok düşük su ve enerji sarfiyatı ile lagünlerin işletilmesini sağlayan şirket, Türkiye'de önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı projelerde de aynı teknolojileri kullanacak.

Dünya çapındaki konut ve turizm odaklı gayrimenkul projelerine sunduğu olanaklar sayesinde projelerin kârlılığını artıran Crystal Lagoons, Türkiye'deki sahil şeridinin neredeyse tamamının dolu olduğu göz önüne alındığında, denize yakın veya uzak bölgelere makul fiyatlarla, doğa ve çevre dostu teknolojisiyle sahil konforunu taşıyacak.

Crystal Lagoons'un kullandığı teknolojiler:

Çevre Dostu: Crystal Lagoons teknolojisi, konvansiyonel havuz arıtma sistemlerinde kullanılan kimyasal miktarının sadece yüzde 1'i kadar kimyasal ve sadece yüzde 2’si kadar elektrik tüketimi ile çalışır.

Düşük Su Tüketimi Sağlar: Crystal Lagoons'un gayrimenkul sektöründe kuralları yeniden yazan teknolojisi parklarda tüketilen suyun yarısı kadar, golf sahalarında tüketilen sudan ise 30 kat daha az tüketim yapmaktadır. Crystal Lagoons'un kullandığı buharlaşma kontrol teknolojisi de su tüketimini en düşük seviyede tutmaktadır.

Düşük Enerji Tüketimi Sağlar: Ultrasonik filtreleme sistemi sayesinde konvansiyonel filtreleme sistemlerinde kullanılan enerjinin sadece yüzde 2’si kadar enerji tüketimi sağlanmaktadır.

Lagünlerin Her Türlü Suyla Kullanılmasına İmkan Sağlar: Su kaynaklarının etkin kullanımı konusunda da sürdürülebilir çözümler sunan Crystal Lagoons teknolojisi hem tatlı hem de tuzlu su ile kullanılabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’nin sadece çevre dostu yeşil teknolojilere tanıdığı bir ayrıcalık olan Fast Track Programı sayesinde, Crystal Lagoons’ün sürdürülebilir soğutma ve sürdürülebilir endüstriyel atık su işleme sistemi gibi iki farklı endüstriyel aplikasyonları rekor sürede patentleme sürecini tamamlamıştır.

Silikon Vadisi'nin önde gelen mucitleri Crystal Lagoons projelerini ziyaret etti
Bu arada aralarında iPhone yaratıcılarından Andy Grignon ve dünyaca ünlü oyun Minecraft'ın yaratıcılarından Jens Bergensten bulunduğu Silikon Vadisi'nin önde gelen bir grup mucidi, içlerinde Crystal Lagoons'un ilk projesi olan ve Şili'de inşa edilen lagünün de bulunduğu, en önemli Crystal Lagoons projelerini ziyaret ederek lagünlerin teknolojilerini yerinde inceledi.

Dünya çapında 40.000 kişilik istihdam sağlayan Crystal Lagoons, 2020'ye kadar hayata geçireceği projelerle bu rakamı 700,000'e çıkarmayı planlıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181