Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesine 24 firma şartname aldı!
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmeyi feshetti. Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamından çıkartılarak, öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı.

Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için pazartesi günü gerçekleştirilecek. Söz konusu ihale için 24 firma şartname satın aldı.

30 milyon yolcuya hizmet verecek

Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğünce hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olması tahmin ediliyor. Yer tesliminin yapılmasından itibaren 550 takvim gününde tamamlanması hedeflenen havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

Dünya 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181