Dubai Cityscape'de Türk firmalarının projeleri büyük ilgi gördü!
Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilen Dubai'deki Cityscape Global 2017 Fuarı'nda firmalara ilk kez sıcak satış izni verildi. Ancak sıcak satışı sadece Dubai'de proje geliştiren firmalar yapabildi. Bu iznin duraklama dönemine giren Dubai gayrimenkul piyasasına hareket kazandırmak için verildiği belirtildi. Fuarda açıklanan veriler, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) gayrimenkul sektörüyle ilgili çarpıcı rakamlarını da ortaya koydu. Verilere göre, BAE'de yapımı devam eden ve değeri 227.9 milyar dolar olarak hesaplanan 7 bin 878 gayrimenkul projesi bulunuyor. Dubai'deki 2 bin 812 projenin değeri ise 121.1 milyar dolar. Projelerin yoğun talep görmemesi, gayrimenkul satışlarına bağlı geliştirilen ülke ekonomisinde sıkıntı yaratıyor. Sıcak satış özellikle Türkiye'deki gayrimenkul fuarlarında büyük ilgi gören bir yöntem.

400 BİN $'LIK STANT 
Yabancılar için yapılan KDV düzenlemesi ve 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımı karşılığında verilen vatandaşlık hakkının ardından Türkiye'nin katıldığı ilk fuar olan Cityscape Dubai'de Türk firmalar katılımcılara düzenlemeleri anlattı. Ancak Cityscape'e katılan Türk firma sayısında son yıllarda düşüş gözlerden kaçmadı. 2015'te 61 Türk şirketi fuarda yerini alırken bu sayı geçen yıl 26'ya, bu yıl ise 14'edüştü. İç piyasada yaşanan durgunluk nedeniyle firmaların tanıtım bütçesi ayırmak istemediği buna ek olarak bu yıl fuarda metrekare fiyatlarının ciddi oranda artmasının da düşük katılımda etkili olduğu belirtildi. Sadece stant kurulumu için 100 bin dolar istenirken, ortalama 350 metrekarelik stand fiyatının ise 400 bin dolar olduğu öğrenildi. Ancak düşük katılıma rağmen Türk firmalarının projeleri büyük ilgi gördü. 

DÜNYA DEVİ DE KATILMADI
Dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties, bu yıl tarihinde ilk defa Cityscape Gobal Fuarı'na katılmadı. Pazarlama faaliyetlerini dijital platformlara kaydırdığını açıklayan Emaar, bundan sonra Cityscape Global'e, katılmayacağını açıkladı.

DUBAI EXPO2020 GÖRÜCÜYE ÇIKTI
2020'de Expo'ya ev sahipliği yapacak Dubai, hayata geçireceği projeleri Cityscape'de görücüye çıkardı. Buna göre Expo faaliyetleri için 4.3 kilometre karelik devasa alan ayıran Dubai, bölgeye District2020 adını verdi. Nisan 2021'e kadar sürecek ve Ortadoğu'nun ilk Expo'su olacak etkinliğin düzenleneceği District2020 bölgesinde dev bir merkez inşa edilecek.

DAMAC'TAN JUST CAVALLİ VİLLASI
Firmalar sıcak satış izninden aldıkları güçle fuara özel indirimli fiyatları uygulamaya koydu. Hatta bazıları fuara özel promosyonlar düzenledi. Dubai'nin lüks inşaat devlerinden DAMAC, düzenlediği kampanya ile İtalyan moda devi Robert Cavalli ile özel geliştirdiği evlerden hediye edeceğini duyurdu. İç ve dış dekorasyonu Just Cavalli adı verilen tarzda geliştirilen villalar dünyada bir ilk özelliğini taşıyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181