Dubai'de 'su' temalı projeler öne çıkıyor!
Dubai’de düzenlenen Cityscape Global fuarında görücüye çıkan pek çok proje ‘su’ konseptiyle dikkat çekti. Kanal, göl, gölet gibi su odaklı projeler hayata geçiren Dubaili gayrimenkul geliştiriciler, bu merkezlerin etrafına ise rezidans, alışveriş merkezi ve ticaret alanları konumlandırıyor.

Nakheel Grubu’nca hayata geçirilen Deira Central’dan Dubai yönetimi öncülüğünde yapılan Dubai South’a kadar birçok yeni yaşam alanlarını ‘yapay’ kanal ve göllere nazır kuruyor.

Her biri ayrı şehir!
Dubaili geliştiriciler arasında bir başka trend ise şehir kurmak! Daha önce bir krize girerek küçük ölçekli projelere yoğunluk veren Dubai, yeniden lüks şehir projelerinin merkezi oluyor. Barcelona’dan Fransa’ya kadar örnek alınan projeler yüzlerce rezidans, ofis birimi ile alışveriş merkezleri, okul, Hastane, eğlence merkezi gibi tüm birimleri bir araya topluyor.

Dubai South projesinin alanı ‘Paris’ şehrinden büyük olarak değerlendirilirken, İstanbul’da hayata geçecek yeni havalimanı gibi dünyanın en büyük havalimanlarından birinin etrafında şekilleniyor. Azizi Grubu’nun Riviera projesinden Artar Grup’un Mada Residences’ına Aşçıoğlu’nun ortağı olduğu Deyaar’ın Midtown projesine kadar pek çok çalışma, tek ve uzun bir blok olarak yükselmek yerine şehir içinde şehir kuruyor.

Türkiye’ye dev ilgi
Fuara bu yıl az sayıda stantla katılan Türk firmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımının da etkisiyle yoğun ilgi gördü. Firma yetkilileri, ‘nitelikli’ pek çok alıcıyla hem fuarda, hem de İstanbul’da görüşmeler ve satış yapmak için ön protokollere imza attıklarına dikkat çekti.

Fuarda bireysel katılımcılar arasında da Türk projeler ilgi gördü. Fuar boyunca konuştuğumuz katılımcılar, en çok İstanbul, Trabzon ve Bursa şehirlerinden bahsetti.

‘Gücünüzü biliyoruz’
Dubai South projesi geliştiricilerinden SVP Başkan Yardımcısı Justin Wilshaw, Türk inşaat sektörüne dikkat çekerek, “Güçlü bir sektör var ve biz bunun farkındayız. Turizm, ticaret, uluslararası şirketler derken başta İstanbul olmak üzere ülke her açıdan ciddi ilgi görüyor” dedi.

Dhannani Grup yöneticilerinden Mohammed Al Dhannani ise Türkiye’nin geleceğin ülkelerinden olduğuna vurgu yaptı. Dhannani, “Doğası, insanları ve yemekleri özellikle dikkatimizi çekiyor. Fiyatların da iyi düzeyde olduğunun farkındayız. Yatırım fırsatı oluştuğunda İstanbul ve Trabzon’da seçeneklerimizi ele almak istiyoruz” diye konuştu.

Yüzer Venedik şehri...
Petrol zengini Emirlik’in özellikle gayrimenkulde eski parlak günlerini tekrar yakalama gayreti Cityscape Global Dubai Fuarı’nda tekrar kendini hissettirdi. Geçmişteki uçuk projeleri hatırlatan önemli bir yapı Cityscape’de bu yıl vitrine çıktı.

İtalya’nın dünyaca ünlü Venedik şehrinin bir kopyasının Dubai’de yapımına başlanıyor. 680 milyon dolara mal olacak ve 2020 yılında tamamlanacak projenin en önemli özelliği Dubai kıyılarından yaklaşık 4 kilometre açıkta tamamen ‘yüzer’ vaziyette bulunacak olması.  Kleindienst firması tarafından hayata geçirilecek projenin yapımına 2018 yılının ilk çeyreğinde başlanacak. Şirket projede 100 yıldan daha fazla yaşam olacağının garantisini veriyor.

Rekor kırdılar
Cityscape Global 2017 Fuarı’nda bu yıl Dubai’de bulunan konut projelerine sıcak satış izni verilmesi Emirliğin konut satış rekorunu beraberinde getirdi.

Duygu Erdoğan / Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181