Dünya'nın en uzun tüneli açılış için gün sayıyor!
Rönesans Holding, dünyanın en uzun tüneli olmaya aday Gotthard Base'in yapımını tamamlıyor. Bu alanda en prestijli çalışmalar arasında yer alan uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri" listesinde 37'inci sıraya yükselen Rönesans'ın çatısı atındaki Rönesans İnşaat tarafından yapımı sürdürülen tünel, Haziran ayında görkemli bir törenle açılacak.

TÜNELDE 4 BİN KİŞİ, 40 AYDIR ÇALIŞIYOR
Tamamlandığında dünyanın en uzun tüneli olacak İsviçre Alpleri'ndeki Gotthard Base için tam 40 aydır 4 bin kişi çalışıyor. Zürih ile Rotterdam, Frankfurt, Basel, Gotthard ve Lugano şehirlerini de birbirine bağlayacak olan tünel, 57 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun tüneli olacak.

16 milyar euro yatırım bütçesiyle tamamlanması planlanan tünelle ilgili diğer rakamlar ise şu şekilde sıralanıyor: Zürih ve Milano arasındaki mesafe 1 saat azalacak ve toplam 2 saat 40 dakikaya indirecek. Gotthard altındaki baz tünellerde, yer üstü kesimlerinin aksine balastsız bir demiryolu döşeniyor. Bu sayede trenler, gereken en yüksek kesinlik olan 250 km/saat'e varan hızlarda seyahat edebilecek. Tünelde, saatte 250 kilometre hıza ulaşabilen 200'ü aşkın trenin aynı anda geçiş yapabilecek. Derinliği 2100 metreye kadar inen tünelin günlük 65 yolcu treni ve 250 yük treni kapasitesi bulunuyor. Takvimler Haziran ayını gösterdiğinde güvenlik için toplamda 5 bin test sürüşü yapılacak; bu rakam aynı zamanda dünyanın etrafını 3 kez gezmeyle eş değer.

Ekonomik Durum Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181