Dünya'nın en uzun tüneli yarın açılacak!
20 yıl önce kazısına başlanan tünelin uzunluğu 57 kilometre. Çalışmalarda 28 milyon ton kaya ve taşın çıkarıldığı tünelden günde önce 9 bin yolcunun geçmesi, 2020 yılına gelindiğinde de 15 bin yolcunun geçmesi bekleniyor. Tünelle Zürih'ten Milano'ya gidiş 1 saat kısalarak 2 saat 40 dakikaya düşecek.

Dünyanın en uzun ve en derin tüneli Gotthard Base yarın açılıyor. Rönesans İnşaat tarafından tamamlanan 16 milyar Euro'luk projenin açılışına Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Hollanda Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer katılacak. İsviçre'deki tünel Alp Dağları'nın altından kazıldı ve Avrupa'nın farklı ülkelerine İsviçre'den geçişi kolaylaştıracak proje kabul ediliyor. Açılışa tünelin bağlandığı ülkelerden 100 bin ziyaretçi bekleniyor.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181