Emlak danışmanının özellikleri nasıl olmalı?
Emlak ’ta başarıyı elde etmenin yolu, insan ilişkilerindeki başarıdan geçmektedir. Starkey uzmanlarına göre, müşterinize olumlu mesajlar vereceğiniz bir konuşma tarzı, sizi daha olumlu sonuçlara götürecektir. Bununla birlikte, olumluluk sizin kişiliğinizin de bir parçası olmalıdır. Pozitif bir yapıya sahip olmanız hem sizin için hem müşteriniz için olumlu sonuçlar anlamına gelmektedir. Bu sebeple, emlak danışmanı için en önemli kişilik özelliği bu olmalıdır.

İşinin uzmanı olmak, belli bir eğitim süreci ve tecrübe ile kazanılabilmektedir. Ama sözünde durma ve başarı odaklı çalışma bir kişilik özelliğidir. Eğitim ile kazanılamayacak olan bu özellikler, emlak danışmanını rakipleri arasında ön sıralara yükseltecektir. Çünkü işlemleriniz sırasında çok basit bir konuda dahi olsa verdiğiniz sözü tutuyor olmanız, sizin güvenilir olduğunuz anlamına gelecektir. Bununla birlikte, başarıyı hedefleyen bir bakış açısına sahip olmanız, sizin başarıya ulaşmadaki en önemli desteğiniz olacaktır. Müşterilere yansıtacağınız bu özellikler ile başarı çok da uzak değildir.

Etkili konuşma becerisi bazı insanlara doğuştan bahşedilmiş olsa da, bunu sonrada kazanmak da mümkündür. Müşterileriniz ile etkili konuşabilmek için öncelikle sabırlı olarak onların soru sormasına fırsat vermelisiniz. Bu onların en doğal hakkıdır. Soruları cevaplarken ise etkili konuşma becerinizi devreye sokmalısınız. Kesinlikle tartışmadan uzak durmak gerekiyor. Bu şekilde sağlıklı bir iş ilişkisi kurulamayacaktır. Emlak işlemlerinin başarısı, müşteri ile iyi ilişkiler kurabilmek ile doğru orantılıdır.

Son olarak; çalışkan olmak, işlemleriniz hakkında tüm detaylara hâkim olmak anlamına gelmektedir. Bu durumda müşterinize doğru bilgi vermenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte, kendinizden emin bir tavır sergilemenizin de anahtarıdır. İster yüz yüze olsun, ister telefonda olsun, müşterinize doğru ve kesin bilgi vermek, bir güven göstergesidir. Ufacık bir yanlış bilgi, kazandığınız tüm olumlu izlenimi silebilecektir. Dolayısıyla, emlak danışmanı için bu tür kişilik özellikleri son derece önemlidir ve tamamı sonradan kazanılabilir.

Gazete Vatan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181