'Expo Turkey by Qatar Fuarı' yarın kapılarını açıyor!
Katar ile Türkiye'yi bölgedeki ekonomi merkezi haline dönüştürmeyi ve ticaret hacmini iki katma çıkarmayı hedefleyen 'Expo Turkey by Qatar' Fuarı yarın kapılarını açıyor. 200'den fazla Türk firmasının katılımıyla Katar Ulusal Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan fuar, 21 Nisan'da sona erecek. Fuarın ikinci gününde Türkiye'den 40, Katar'dan 40 olmak üzere 80 işadamının katılımıyla da Türk-Katar İş Liderleri Zirvesi gerçekleştirilecek.

EKONOMİK İLİŞKİ ARTACAK
Fuarın organizatörü Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Expo Turkey by Qatar'ın gerek Türkiye Katar ekonomik ilişkileri açısından gerekse bölgede faaliyet gösteren yatırımcılar için çok etkili bir fuar olacağını söyledi. Kurt, "İnşaat, müteahhitlik ve mobilya başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin katılımı ile ticari anlamda bir nevi Katar'a çıkarma yapacağız. Türkiye ve Kat ar'm ticaret hacmini iki katına çıkartacağız" dedi.

5 BİN KİŞİ KATILACAK
Fuarın iki ülke arasındaki işbirliğini artıracağını öngördüklerini aktaran Kurt, bölgedeki diğer ülkelere yatırım ve işbirliği fırsatlarını da kuvvetlendirmesinin hedeflendiğini ifade etti. Kurt, şunları anlattı: "Expo Turkey By Qatar işadamlarının tanışmalarını kolaylaştıracak, bilgi ve rakamları paylaşabilecekleri akıllı bir ara yüz sunuyor. Böylece diğer fuarlardan da bir adım daha önde başlıyor. Daha'da 30 bin metre karelik fuar alanında gerçekleştirilecek organizasyona yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor. Umuyoruz ki karşılıklı değer verdiğimiz gerek ticari gerek diplomatik ilişkilerimize katkısı olacak."

​ORTAKLIKLARA İMZA ATILACAK
QNB Bank, Turkuvaz Medya, Tekfen İnşaat, THY, Kuzu Grup, Commercial Bank-Abank ve Sheraton Doha'nın sponsor olacağı fuara, Türkiye ve Katardan yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Medyacity ve Katar Vakfı'na bağlı Katar Ulusal Kongre Merkezi (QNCC) tarafından organize edilen fuara, iki ülkenin üst düzey devlet temsilcileri de destek verecek. Fuar, ikili iş ve devlet görüşmeleri ve ortaklıklara da ev sahipliği yapacak. 

Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181