Garanti Koza Bulgaristan'da 4 binden fazla konut yapacak!
İstanbul’da Bağdat Caddesi, Zekeriyaköy, Esenyurt, Ispartakule’de yaklaşık 20 bin konut inşa eden Garanti Koza, Balkanlar’a odaklandı. Devam eden projelerinin değeri 8 milyar doları bulan şirketin Bulgaristan’da gayrimenkul geliştiren en büyük yabancı yatırımcı olduğunu belirten Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Murat Binark, “Hükümet bunu belgeledi ve bize sertifika da verdi” dedi. Lehman Brothers kriziyle birçok Avrupalı yatırımcının Bulgaristan ve Balkan coğrafyasından çekildiğini hatırlatan Binark, “Bu da bize Bulgaristan’a yatırım fırsatı verdi. Bölgede çok fazla yeni konuta ihtiyaç duyuluyordu. Mevcut yapı stoğu çok eski. Avrupalı da konut geliştirmeyi unutmuş durumda. Bu anlamda bizim için doğru adres Bulgaristan oldu” diye konuştu. 

KÖRFEZ’E TANITTI
6-8 Eylül’de Dubai’de düzenlenen 15’inci Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na katılan şirket, projelerini Körfez yatırımcılarının beğenisine sundu. Garanti Koza’nın davetlisi olarak katıldığımız fuarda görüştüğümüz Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü İlkel de, Batı’ya doğru büyüyeceklerini dile getirdi. İlkel, Bulgaristan’daki 2 projenin değerinin 2 milyar Euro olduğunu söyledi. İlkel, iki projede 4 bini aşkın konut olacağını belirtti.Murat Binark, ilk projeleri Grand Kanyon’da 1450 adet konut, 62 bin metrekare AVM alanı, 24 bin metrekare Swissotel olduğunu söyledi. Şu anda metrekare satış fiyatı 1900 Euro olan projenin 2019’da teslim edileceğini ifade eden Binark, ikinci projelerinin Sofya merkeze 500 metre mesafede yer alacağını dile getirdi. 105 bin metrekarelik arsa üzerinde yer alacak projede 2006 konut, 630 rezidans ve 300 odalı otel olacağını söyleyen Binark, ayrıca projedeki gölün etrafında 25 bin metrekarelik alışveriş alanı ile 30 bin metrekarelik eğlence alanı olacağını belirtti. Binarak, Körfez yatırımcının Bulgaristan’a yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. 

YATIRIMCILARI TÜRKİYE'DE AĞIRLAYACAK
DUBAİ Cityscape Global Fuarı’na İstanbul Ataköy’deki SeaPearl projesiyle katılan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projede yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı işletecek Jumeirah Group’un CEO’su Stefan Leser’la SeaPearlAtaköy standında bir araya geldi. Fuara satış yapmaktan çok Türkiye’yi anlatmak için geldiklerini söyleyen Kuzu, “Geçtiğimiz sene konut sattığımız yatırımcılar bu yıl da yakın dostlarına projemizi göstermek için fuara davet etmişler. Bayram tatilinden sonra birçok yabancı yatırımcıyı ülkemizde ağırlayacağız” dedi.

ARAPLARIN GÖZÜ YALOVA'DA
EMAY İnşaat, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan ve Osmangazi Köprüsü’nün açılışıyla değerini katlayan Yalova’da, TOKİ iştiraki Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. ile hayata geçireceği ‘KentPlus Yalova Wellness SPA Resort’ projesini Dubai’de yabancı yatırımcının beğenisine sundu. 163 blokta 1001 daire ve 60 farklı konut tipinin yer alacağı projede daireler, 1+1, 2+1, 3+1, 5+1 olarak planlandı. Projede, 4 ve 5 yıldızlı, 500 yatak kapasiteli, üç temada KentPlus Yalova Wellness SPA Resort otelleri de yer alacak. Emay yönetim kurulu üyesi Hakan Çağlar Araplar’ın Yalova ile yakından ilgilendiğini ve fuarda bireysel çok sayıda talep aldıklarını söyledi.

120 TALEP BİRDEN ALDI
GAP İnşaat’ın Beyoğlu Belediyesi ile hayata geçirdiği kentsel yenileme projesi de Dubai’de tanıtıldı. Tarlabaşı 360 adıyla bilinen projenin yeni adı Taksim 360 oldu. Projeye 120 uluslararası yatırımcıdan talep geldiği açıklandı.  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan uluslararası fuarların Türkiye’de de yapılması gerektiğini söyledi. Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Gonca Özgül projedeki ofislerin Nisan 2017’de teslim edileceğini söyledi. 

1 MİLYON EURO'YA PASAPORT HAKKI
MURAT Binark, Bulgaristan’da 500 bin Euro’luk gayrimenkul yatırımı yapana 10-15 gün içinde oturum izni verildiğini söyledi. Binark, “Bu yatırımı 1 milyon Euro’ya çıkarırsanız pasaport almaya hak kazanıyorsunuz. Yani Avrupa Birliği’ne girmiş oluyorsunuz. Ayrıca Bulgaristan’da evin kendini amorti etme süresi 7 yıl. Bulgaristan’daki projemizin yüzde 20’sini Ortadoğululara sattık” dedi.

Ayrıca Esenyurt’ta yer alan 8 blokluk Kozapark projesinin içinde Swissotel’in bulunacağını belirten Binark projede 40 bin dönümlük yüzülebilir bir gölün de yer aldığını dile getirdi. İnşaatı Süren proje 2017’de tamamlanacak. 2004’te 6 ortakla birlikte Garanti Koza’yı Koç Holding ve Balfour Beatty’den satın aldıklarına dikkat çeken Murat Binark, bu yıl 1.5 milyar ciro beklediklerini söyledi.

Gülistan ALAGÖZ/Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181