“Gayrimenkul yatırımı hiçbir zaman zarar ettirmez"
Avrasyaİnt Yapı A.Ş. kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sesli, inşaat sektörünün bahar ayı ile birlikte en hareketli dönemine girdiğini vurgulayarak, konutta doyum noktası olmadığını her zaman için toplam nüfusun yarısı kadar konuta ihtiyaç olduğunu söyledi. “Türkiye'de ve özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde alt ve orta gelir grubunun ihtiyacı olan konutları sadece TOKİ’nin karşılaması mümkün değil” diyen Sesli, bu nedenle inşaat sektöründe erişilebilir konut üretiminin önem kazandığını belirtti. Sesli, “Metropollerde arsa maliyetinin yüksekliği, projelerin metrekare birim fiyatlarını yukarı çekiyor. Bununla birlikte şehrin gelişime açık lokasyonlarda gerçekleştirilen avantajlı arsa yatırımları sayesinde erişilebilir konut üretimi mümkün” dedi. 

Gayrimenkul yatırımı hiçbir zaman zarar ettirmez, ancak bilinçli hareket etmek gerekiyor. En önemli faktör, doğru lokasyon ve doğru proje”
Sesli; “Gayrimenkul yatırımı planlayanlar öncelikle şehirlerin gelişim bölgelerini dikkate almalı. Hızla değerlenme potansiyeli bulunan bölgeleri iyi tespit ederek, yatırımlarını buralara yapmalılar. Bu bölgelerden alacakları konutlar, kendilerine orta vadede yüksek getiriler sağlayacaktır. Yine konut alacakları bölgenin imar çalışmalarını da iyi takip etmeliler. Buralarda yapımı planlanan ulaşım, hastane, üniversite gibi büyük ölçekli devlet ve özel sektör yatırımları, o bölgenin ticari değerini artıracak, dolayısıyla gayrimenkul fiyatlarını yükseltecektir” dedi.

Çekmeköy’de fiyatlar 250 bin ila 4 milyon TL arasında değişiyor!
İstanbul'un son zamanlarda en hızlı gelişim gösteren yerlerinden birisi olan Çekmeköy bölgesinin, 3.Köprü bağlantı yollarının yanı sıra 2016 yılının ortalarında metroya da kavuşacağını belirten Sesli, ulaşım yatırımları açısından oldukça aktif olan bölgede konut fiyatları 250 bin lira ile 4 milyon lira arasında değiştiğini, arsa metrekare fiyatlarının ise 2000 - 5000 bin TL seviyelerinde olduğunu söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181