Genel Sağlık Sigortası Borç Sorgulaması Nasıl Yapılır



Gss hiçbir sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşların dahil olduğu bir sağlık güvencedir. Yani şayet kişinin ssk ya da bağ kur’u yok ise, devlet onu zorunlu olan genel sağlık sigortası kapsamına alarak hastalanma, yaralanma ya da kaza geçirme durumunda sağlık hizmeti almasını sağlamaktadır.

Yani eğer k, sizin de ssk ya da bağkur gibi bir sağlık ve sosyal güvenceniz yani sigortanız yoksa, siz de bir genel sağlık sigortalısınız. Genel sağlık sigortalıların borç sorgulama ve hizmet dökümüne bakma yolu ise oldukça kolaydır. E-devlet şifresini kullanarak tüm vatandaşlar gibi bir çok konuyu öğrenebilmektedir. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar ise, pttden gidip kendilerine ait bir e-devlet şifresi alabilir. E-devlet şifresi olmadan da sorgulama yapmak mümkün.

 Türkiye cumhuriyeti kimlik numaranızı kullanarak da, gss sorgulaması yapmanız mümkündür. Bu iki seçenek dışında elektronik imza ve mobil imza ile de sorgulamanızı yapabilir ya da gss borcunuzu öğrenebilirsiniz. Genel sağlık sigortanızın borcunu belli aralıklarla takip etmelisiniz. Bu yüzden internet sitesinden rahatlıkla giriş yaparak borcunuzu görebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181