Global Yatırım Merkezi ile sektöre yeni bakış açısı!
Global yatırım alanlarında 11 yıldır hizmet veren API Investment, çeşitli yatırım fırsatlarını Londra’dan sonra Türkiye’deki yatırımcılara da sunuyor.

2004 yılında Londra’da kurulan API Investment firması, globalleşen dünyadaki yatırım fırsatlarını görerek, uzun yılların verdiği bilgi birikimi ve deneyimi ile Global Yatırım Merkezi adı altında Türkiye’de gayrimenkul konusuna yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Global Yatırım Merkezi CEO’su Alper Apaydın, gayrimenkul yatırımı denilince akla sadece konutun gelmemesi gerektiğini, farklı alanlarda da büyük karlar elde edilebileceğini vurguladı. Bu noktada özenle seçtikleri ve özel olarak sundukları öğrenci yurdu, hazır kiracılı konut, hotel apartment gibi konseptleri de hayata geçirdiklerini aktardı.

Alper Apaydın, özellikle İngiltere gibi dünyanın dört bir yanından öğrenci çeken ülkelerde, devletin de inşaat ve yönetim firmalarına bazı vergi avantajları sunduğu “Student Accommodation” yatırım modelinin oldukça hızlı geliştiğini belirtti. Apaydın, bu modelde; üniversite kampüslerine yakın bölgelerde inşa edilen lüks yurt odalarının henüz inşaat halindeyken uygun ödeme şartlarıyla alındığını ve sonrasında öğrencilere pazarlandığını aktardı.

En iyi ve en tecrübeli inşaat firmalarının ürünlerini özel olarak Türkiye pazarına sunduklarını belirten Apaydın; yine farklı bir yatırım alternatifi olarak otellerden bahsetti. İngiltere, Amerika ve Türkiye’de özellikle İstanbul’da özenle seçtikleri 5 yıldızlı hotel konseptinde geliştirilen binaların ya da odalarının yatırımcılara yüksek gelir ile pazarlandığına dikkat çekti. Apaydın, 5 senelik kira getirisi dönemi sonrasında gayrimenkulun yüksek kârla satılabileceğini ya da işletme firması ile anlaşıp kiralamaya devam edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Global Yatırım Merkezi CEO’su Alper Apaydın, bölgesine ve işletmesine göre kira geliri değişen ofis alanlarının da her sene değeri artan, çok güvenilir yatırım ürünleri olduğuna dikkat çekti. Ayrıca havalimanı araba parkının da dünya çapında sürdürülebilir yüksek karlı bir şirket yatırımı olduğunu vurgulayan Apaydın, “Direct Parking” adlı bu yatırım modelinin artık sadece çok zenginlere özel olmadığını ve her biri £20.000’den başlayan fiyatlarla bireysel park alanlarının da mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

Alper Apaydın, Global Yatırım Merkezi ile Türkiye’de geleneksel gayrimenkul bakış açısını kırarak global yatırım alanlarına yeni bir soluk kazandırmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda Türk yatırımcılarına da en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceklerini aktardı.  

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181