GYODER'in yeni başkanı Feyzullah Yetgin oldu!
GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) Olağan Genel Kurulu’nda, yeni yönetim ve başkan belli oldu. GYODER’in 2013-2017 yıllarında iki dönem başkanlığını yapan Aziz Torun’dan görevi devralan Dr. Feyzullah Yetgin, “Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişiminde çok önemli bir rol oynayan GYODER, sektörde değişime imza atmaya devam edecek” dedi.

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in, gayrimenkul sektörünün merakla beklediği yeni yönetimi ve başkanı, 24 Mayıs Çarşamba günü Divan Hotel Taksim’de gerçekleşen 18. Olağan Genel Kurul Toplantısında seçildi. 

Genel Kurul’a katılan üyelere, gerçekleştirdikleri önemli çalışmaları anlatan GYODER 2013-2017 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Son derece verimli geçen bu faaliyet dönemlerimiz ile GYODER, sektörde çok daha güçlü ve etkili bir konuma geldi. Yönetim Kurulumuzun vizyon ve deneyimleriyle, ayrıca üyelerimizin de destekleriyle, sektördeki değişim ve dönüşümün mimarı olduk. Sektöre ‘Güç Birliği’ kavramını kazandırdık. Bugün sektörde sevilerek kullanılan ‘Güç Birliği’ logomuz, güven ve itibarın sembolü haline geldi. GYODER Başkanlığım süresince hep şu yaklaşımla hareket ettim; dernekçiliğin meslek haline getirilmemesini, asıl işin dışında sosyal sorumluluk, sektöre hizmet anlayışı ile çalışılmasını savundum. Kendi işinde başarısını ispat etmiş kişilerin buralarda görev alması gerektiğini vurguladım. Yani ‘Kendi muhtaç himmete, nerde kaldı gayriye himmet ede’ olmamalı. Tabii gençlerin komitelerde görev alarak tecrübe kazanma haklarını ayrı tutuyorum. Geniş katılımlı, geniş tabanlı bir yapı oluşturulup, her ölçekli bölgeden, her sektörel disiplinden temsilcilerin, yönetimde ve komitelerde bulunması ve onların bilgi ve deneyiminden yararlanılması gerekiyor. Yönetim, sürekli kendi performansını ölçecek işler yapmalı. Kendine yeni hedefler koymalı ve bu hedeflere ulaşıp ulaşamadığını sorgulamalı. Sektör için ‘Dostlar bizi işte görsün’ kabilinden zirveler, toplantılar değil, daha kalıcı işler yapılmalı. Konferanslar, raporlar, toplantılar, seyahatler her zaman ihtiyaca göre düzenlenmeli. Yönetim, beklenmedik olaylar karşısında acil pozisyon alma dinamizmine sahip olmalı” dedi. 

Sosyal sorumluluk bilinciyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onarımı için GYODER üyelerinden oluşan konsorsiyum ile hızlı bir çalışma başlattıklarını belirten Aziz Torun, “GYODER üyesi 32 firma ile oluşturduğumuz ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ konsorsiyumu tarafından, Meclisimizin hasar gören bölümlerinde başlatılan onarım çalışmaları, büyük bir özenle devam ediyor. Sektörün gelişimini sağlayacak çok sayıda yasal düzenlemenin yapılmasında öncülük ettik. GYODER, ‘Gayrimenkul sektörü, Türkiye’nin lokomotif sektörüdür ve desteklenmelidir’ görüşünü kabul ettirdi ve buna yönelik uygulamalara imza attı. Sektörde kurumsallığı tanımladı. Doğru veri ve göstergeler sundu. Sağlıklı büyüme için ürün çeşitliliğini, özkaynağı güçlü ortaklıklar kurulması gerektiğine dikkat çekti. 4 aktif yılın sonunda bayrağı yeni yönetime devrediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz” diye konuştu. 

GYODER’in öncülüğü ile sektörde değişim sürecek
Genel Kurul'da, GYODER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Aziz Torun’dan devralan Dr. Feyzullah Yetgin, “Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişiminde çok önemli bir rol oynayan GYODER, bundan sonra da sektörde değişime imza atmaya devam edecektir. Gayrimenkul sektörünün gelişmesi için azimle, el birliğiyle çalışmayı sürdüreceğiz. Ortak amacımız, gayrimenkul sektörünün büyümesi, güçlenmesi ve Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamaktır” dedi. 

GYODER 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda seçilen yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

GYODER Yönetim Kurulu (2017-2018 Dönemi)
Asil Üyeler:
Dr. Feyzullah Yetgin (Halk GYO), Abiş Hapikoğlu (Çalık Gayrimenkul), Ahmet Akbalık (Özak GYO), Avi Alkaş (JLL Türkiye), Aziz Yeniay (24 Gayrimenkul), Cansel Turgut Yazıcı (EVA Gayrimenkul Değerleme), Ersun Bayraktaroğlu (PwC), Füsun Yılmaz Phillipson (FYP Proje Geliştirme), Gökçe Meriçten (Ferko İnşaat), Prof. Dr. Gürsel Öngören (Öngören Hukuk Bürosu), Mehmet Kalyoncu (Kalyon Holding), Murat Atay (Garanti Mortgage), Murat Kalsın (Arkon İnşaat), Murat Kurum (Emlak Konut GYO), Neşecan Çekici (EPOS Gayrimenkul Danışmanlık), Ömer Faruk Çelik (EYG Grup), Özcan Tahincioğlu (Tahincioğlu Holding), Özlem Gökçe (Extensa İstanbul), Seba Gacemer (Sinpaş GYO), Süleyman Çetinsaya (Artaş Gayrimenkul), Turgay Tanes (İş GYO)

Yedek Üyeler:
Tarık Gürdil (Kiler GYO), Ali Baki Usta (Anadolu Gayrimenkul), Pınar Ersin Kollu (İş GYO), Melda Bayraktaroğlu (Servotel), Bahadır Kayan (Bodur Gayrimenkul Geliştirme)

GYODER Denetleme Kurulu (2017-2018 Dönemi)
Asil Üyeler:
Firuz Soyuer (Pamir & Soyuer Danışmanlık), Egemen Döven (Reysaş GYO), İbrahim Süha Güçsav (Akfen GYO)

Yedek Üyeler:
Mert Pekdemir (Pekdemir İnşaat), Aykut Çavuldur (Koray Sigorta Aracılık), İsmail Özcan (Turyap Yapı San.Tic.)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181