Hedefte her ile havalimanı var!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin, 3-4 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1.5 milyar insana erişilebilen bir coğrafyada bulunduğunu söyledi. Bakan Arslan, 2002'de havayolu taşımacılığında iç ve dış hatlarda yılda 35 milyon yolcuya hizmet verirken bugün yılda 180 milyon yolcuya hizmet eder hale geldiklerini ifade ederek, "Özellikle yeni dönemde hedefimiz bölgesel, çapraz uçuşları da sağlayacak aşağı yukarı her ilimizde orta ölçekli, küçük ölçekli havalimanları kazandırmak. Bu, önümüzdeki dönemde hedeflerimizden biri" dedi.

BAKÜ-TİFLİS-KARS HAZİRANDA BİTİYOR
Arslan, karayolu ve demiryolu çalışmalarına ek olarak Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferberliği başlattıklarına da değindi. Arslan, şu bilgileri verdi: "Özellikle Ankara, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul, Konya'yı düşündüğünüzde çok yoğun nüfusun yaşadığı bu bölgeyi YHT ile buluşturduk ve 14 ilimizi şuan YHT ile buluşturmak adına inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Edirne'den Kars'a, yani Avrupa'dan Orta Asya'ya gidecek bir demiryolu yük hareketinin de ülkemiz üzerinden kesintisiz hale gelmesi gerekir diye düşündük, İstanbul'da iki kıtayı denizin altından birleştiren demiryolu taşımacılığına hizmet edecek Marmaray Projesi'ni yaptık. Bu Avrupa'yı Kars'a kadar kesintisiz hale getirdi ama Londra'dan kalkan bir yükün, trenin Orta Asya'ya Çin'e gidebilmesi için eksik halka olan Bakü-Tiflis-Kars'ın da inşaatına başladık. Bu haziranda da onu bitiriyoruz."  

İnsanımızın hayatı kolaylaşıyor
Uzay teknolojisinde de adımlar atılması gerektiğine değinen Arslan, şunları kaydetti: "Yaptığımız çalışmalarla artık Türkiye'de bir uzay ajansının kurulması ve bugüne kadar yaptığımız uydularla ilgili uydu üretiminin bizzat Türkiye'de yapılabilmesi ve Türkiye'nin fırlatma kabiliyetine de sahip olabilmesi adına bu tip adımları attık. Türkiye'nin ulaştırma ana plan stratejisini yaparken insanımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefledik." 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181