'Hiçbir ülke böyle bir güçle vatanına sahip çıkamaz!'
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Ülkemiz demokratik bir ülkedir. Bu millet böyle bir kalkışmaya izin vermez" dedi. Kurum, "Yurtdışı seyahatlerimizde bir araya geldiğimiz yabancı yatırımcılar 'Türkiye'de Arap baharı olur mu?' diye sorduklarında onlara 'Bizde hükümet seçimle gelir, seçimle gider. Türkiye'de hiçbir zaman böyle olaylar yaşanmaz. 30-40 yıl öncede kaldı bunlar' diyorduk. Bunu da dünyaya ispatlamış olduk" dedi. En gelişmiş Avrupa ülkelerinin bile böyle bir başarı gösteremeyeceğini anlatan Kurum, "Hiçbir ülke böyle bir güçle vatanına sahip çıkamaz, böyle bir olayın altından kalkamaz" diye konuştu.

İnadına çalışacağız
Eskisinden daha güçlü bir Türkiye için birlik içinde çalışılması gerektiğini anlatan Kurum, "Daha çok çalışacağız. Yatırımlarımıza hiç hız kesmeden devam edeceğiz. Bu saatten sonra var gücümüzle çalışmak tek görevimiz" dedi. Kurum, "İnşaat sektörü itidalli davranıyor. Yüklenicilerimiz işine devam ediyor. Pazartesi günü itibarıyla herkes işinde gücünde" şeklinde konuştu.

Meydanlardayız
15 Temmuz gecesi Türk milletinin mücadelesiyle darbe girişiminin püskürtüldüğünü belirten Murat Kurum, şöyle devam etti: "Bu millet demokrasi için savaş verdi. Kadın-erkek, yaşlı-genç, çolukçocuk meydanlardaydı. Biz de o hain kalkışmanın olduğu geceden bu yana sokaklarda, meydanlardayız. Tüm Emlak Konut çalışanlarımızla birlikte, olmamız gereken yerde mücadelemize devam ediyoruz. Bu mücadeleye her zaman canımız pahasına devam edeceğiz."

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik
Her şerde bir hayır vardır

Her şerde bir hayır vardır. Milletin iradesi de bu hayra sebep oldu. Kalkışmanın başarısız olması Cenab-ı Hakk'ın bir lütfudur. Milletimiz, birliğiyle, silaha ve tanka karşı duruşuyla hainlerin planlarını bertaraf etti. Millet vatanına sahip çıktı. Gerilimin azalacağı, diyalogların artacağı, herkesin inancını özgürce yaşayacağı bir Türkiye'ye inancımız tam. Türkiye'nin böyle bir direniş hikayesine ihtiyacı vardı. Bundan sonra bu ülkede darbe kelimesi konuşulamaz. Artık hiçbir asker böyle bir girişimde bulunamaz.

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya
Millet vatanına sahip çıktı

Milletçe dünya tarihinde benzerine az rastlanır bir gece yaşadık. 15 Temmuz gecesi, demokrasiye karşı yapılmış bir darbe girişimini atlattık. Bu üzücü günleri geride bırakırken, milletimiz vatanına, siyasi istikrara, demokrasiye sahip çıktı. Türk milletinin, özgürlüğüne darbe vurulmak istendiğinde görüşü ne olursa olsun tek bir uğurda bir araya gelerek kenetlenen güçlü bir milli iradeye sahip olduğu görüldü. Milletimizin inancı da bize gösteriyor ki ülkemiz bir daha böyle hain girişimler yaşamak zorunda kalmayacak.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu
Gün dayanışma günüdür

Türk demokrasisi 15 Temmuz gecesi çok büyük bir darbe tehlikesi ile karşılaştı. Bu hain kalkışma halkımızın sağlam duruşu ve demokrasiye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Biz halk olarak bu çetelere karşı birlikte oldukça bu ülkeye kimsenin zarar veremeyeceğini belirtmek isterim. Gün artık dayanışma günüdür. Türk demokrasisi bu çeteci örgütün kalkışmasını etkisiz kılarak geleceğe olan umudumuzu daha da güvenli hale getirdi. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak her türlü fedakarlığı da halkımız gibi yapmaya hazırız.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir
Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi

Bu üzücü günleri geride bırakırken gördük ki, milletimiz vatanına, siyasi istikrara ve demokrasiye sahip çıktı. Ülkemizin yaşamış olduğu bu üzücü darbe girişiminin ardından artık yolumuza bakıp ekonomimizi daha da güçlendirmek için hareket etmeliyiz. Ülkeyi istikrarsızlığa sürükleme girişiminin karşısında, güçlü ekonomi ile durabiliriz. Güçlü Türkiye güçlü ekonomiyle mümkün. Tüm iş dünyasını buradan ekonomimizi güçlendirmek için ne yapılması gerekirse onu yapmaya davet ediyorum. Her zamankinden daha fazla gayret göstermeliyiz.

Seda TABAK/Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181