İFM'ye 2 milyar dolarlık yatırım!
Türkiye'yi finans merkezi haline getirmesi hedeflenen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) için 2 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda gazetecilerle sohbet eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, nisan ayı itibarıyla farklı bir evreye geçecek proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlandığını belirtti. Türkiye'nin bu projeyle yatırım açısından avantajlı bir konuma geleceğini söyleyen Turan, "Bu projeyi, 3. havalimanını, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu.

'TÜRKİYE SIYRILIYOR'
Fuara üçüncü defa katıldığını ifade eden Turan, MIPIM'e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığını, İstanbul Ticaret Odası'nm İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırını kurduğunu aktardı. Turan, "Diğer holler gezildiğinde, yatırım olanaklarına bakıldığında Avrupa ve dünya ölçeğinde Türkiye en önemli gayrimenkul yatırımlarının olduğu ülke" dedi. Turan, Türkiye'nin, İFM ve 3. havalimanı gibi yapımı devam eden ve yapımı tamamlanan projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, İFM'nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek merkezde inşaatların 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Kurum, "Türkiye büyümesini sürdürüyor, inşaat sektörü de buna paralel büyümek zorunda" dedi.  


Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181