İnşaat sektöründe beklenen sadeleştirme çalışmaları tamamlandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör kalmayacak derken, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatların her alanda sadeleştirileceğini ifade etti. Özellikle inşaat sektörüne müjde veren Mehmet Şimşek, sektörde uzun zamandır beklenen sadeleştirme çalışmalarının bitirildiğini, inşaat sektörünün vergisini hangi kritere tabi olarak nasıl ödeyeceğini daha net görebileceğini anlattı.

"VERGİ MEVZUATI DAHA NET OLACAK"
Bakan Şimşek, açıklamasına şöyle devam etti: “Kendi arsası üzerine ticari faaliyet için inşaat yapanlar, kendi arsası üzerine kooperatif inşaatı yapanlar, kendi arsası üzerine kendisi için inşaat yapanlar, başkasının arsası üzerine kat karşılığı inşaat yapanlar, başkasının arsası üzerine hasılat paylaşımı ile inşaat yapanlar. Ayrı ayrı bu işlemler için nasıl bir vergi mevzuatı uygulanacağı artık daha net bir şekilde belirlenmiş olacak.” Sadeleştirme çalışmalarının ardından sektörün önünün açılacağına işaret eden Şimşek, “Sadeleştirilmiş mevzuat ile sektör vergisini nasıl daha kolay ödeyeceğini bilecek” dedi.

"MEVZUAT ÖNÜMÜZDEKİ AY HAYATA GEÇECEK"
Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini ve sorunlara yerinde çözüm arandığını belirterek, “İnşaat sektörüyle toplantı da bu şekilde oldu. Bürokratlar mayıs ayında bir inşaat şantiyesinde sektör temsilcilerinin sorunlarını dinlediler, sorunlar yerinde tespit edildi, notlar alındı. İkinci toplantı ağustos ayında yapıldı ve eksikler giderildi. Mevzuat önümüzdeki ay hayata geçirilecek” dedi. 

ENSON Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181