İnşaatta kefalet sigortası dönemi başlıyor!
Kefalet sigortası, bankaların verdiği teminat mektubunun pabucunu dama attı. Son dönemde küçüğünden büyüğüne tüm işletmeler teminat mektubu yerine kefalet sigortası yaptırıyor. 2014 yılında yapılan düzenleme ile sigorta şirketlerine kamu ihalelerinden inşaat projelerine, konut satışından tüketici kredilerine kadar birçok işlemde kefil olabilmesi sağlandı. Böylece, kefalet sigortasının bankaların teminat mektubu yerine geçmesinin ve kefil gerektiren durumlarda sigorta poliçesinin kullanılmasının da önü açıldı.

ENERJİ, İNŞAAT İLK SIRADA
Sadece bir yıl gibi kısa bir sürede sigortacılar, 66 bin işe kefil oldu ve 30 milyon TL prim üretti. Kefalet sigortasının kısa zamanda ilgi görmesinin nedeni ise, bankaların teminat mektuplarının özellikle kurumların kredi limitleri üzerinde baskı yaratıp, nakit akışım bozmasına karşın sigortanın kredi limitine bağlı olmaması, aksine baskıyı azaltıp, hareket alanını artırması. Bu nedenle de son dönemde küçüğünden büyüğüne şirketler, bankadan teminat mektubu yerine kefalet sigortası yaptırıyor. Ağırlıklı olarak yurtdışı büyük işlere teminat verdiklerini, talebin de çoğunlukla müteahhit firmalardan geldiğini belirten sigortacılar, enerji, inşaat işlerinin kefalet sigortasında ilk sırada kullanıldığını vurgulayarak, "Hem banka teminatına göre daha avantajlı hem de bankadan alınan teminatın yerine ilave kapasitede sağlıyor" diyor. 

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181