İstanbul 3. Havalimanı Oscar adayı!
Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de, İstanbul 3. Havalimanı, 'geleceğin en iyi mega projesi ödülü' adayları arasına girdi. Mega projeler kategorisinde kısa listeye giren İstanbul 3. Havalimanı, 3 Avrupa kentinde yapılan kentsel projelerle yarışacak. Gayrimenkul'ün Oscar'ı olarak nitelendirilen bu ödül, yaklaşık 20 bin ziyaretçinin katılacağı Fransa'nın Cannes şehrindeki fuara katılanlar ve jürinin ortak kararı ile verilecek. Karar 17 Mart'ta açıklanacak.

3 AVRUPA PROJESİ RAKİP
3. Havalimanı, geleceğin mega projeleri kategorisinde Paris'te şehir düzenlemesi olarak geçen hem şehir yapılaşması hem de yeni tren ve tramvay hatlarının uzatılması projesi olan DUO Paris projesi, İsveç'in Kiruna kentini 2 mil kadar doğuya kadar taşıyacak olan yeni yerleşim alanı olarak hayata geçirilecek 'New Kiruna' projesi ve İtalya'nın Bolonya şehrinde, yıllık 6 milyon turisti ağırlamayı hedefleyen içinde konutlann olduğu şarap bağlarından parklara kadar bir çok özelliği olan kent yerleşimi projesiyle yarışacak. İstanbul'u bir merkez yapacak 3. Havalimanı Projesi'nin uluslararası bir platformda aday olmasının önemine değinilirken, kazanma şansının büyük olduğu da belirtiliyor.

İNTERNETTEN OYLAMA
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, daha önce mega proje kapsamında Türkiye'den bir projenin bu kısa listeye girdiğini belirterek, bunun Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Alkaş, daha önce Türkiye'den AVM kategorisde İstinye Park ve Mail of İstanbul'un bu ödüle aday olduğunu hatırlattı. MIPIM'de toplam 11 kategoride 44 proje yer alacak. Bu kısa listeye giren adaylar 42 ülkeden 230 projenin başvurması sonrası ortaya çıktı. Bunun yanında toplam 44 proje için de internetten oy kullanabilecek ve kazanan 2 aday da gelecek yıl MIPIM Fuarı'na bedava giriş hakkı kazanacak. Fuar öncesi açılan bir diğer oylamayla ise MIPIM ödüllerine aday gösterilen bütün projeler 'Halkın Seçimi' olmak için yarışacak.

3. Havalimanı'nm projesini desteklemek isteyenler "http://mipimpeoples-choice-avvard. com/" adresinden 14 Mart'a kadar oy verebilecek. İstanbul 3. havalimanı birinci etap bittiğinde 90 milyon yolcuya hizmet verecek. Üçüncü etapla kapasite 150 milyon yolcuya ulaşacak ama bu sayı 200 milyonu rahatlıkla bulacak. 

Birol KELEŞ/Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181