İstanbul'da 6 metro hattı 14 Aralık'ta ihale edilecek!
İstanbul'un raylı sistemler serüveninde tarihi bir gün yaşanacak. Yıllardır devam eden metro çalışmalarını zirveye çıkaracak altı farklı metro hattının ihalesi aynı gün yapılacak. 14 Aralık'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceği ihaleler kapsamında, Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla'ya ulaşacak metro hatlarının ihalesi yapılacak. Ortalama üç yıl sürecek çalışmalar sonucunda devreye girecek metro hatlarının yapım değerinin 10 milyar lirayı aşması bekleniyor.

Yapımı süren Mahmutbey- Mecidiyeköy metro hattı 2017'de, Kabataş bağlantısı ise 2018'de hizmete alınacak. Üsküdar Çekmeköy arasında devam eden metro projesi ise Ocak 2017'de yolcu taşıyacak. Gebze-Halkalı arasında hizmet verecek Marmaray ise 2018'de seferlere başlayacak.

SAAT BAŞI İHALE YAPILACAK
İstanbul'da yeni metro hatlarının ihalesi de aynı gün yapılacak. İlk olarak Güngören'deki belediye binasında sabah 09.30'da Kaynarca-Pendik- Tuzla hattının ihalesi gerçekleşecek. 1080 gün içerisinde tamamlanacak metro hattı, 12 km uzunluğunda olacak. Saat 10.30'da ise Ümraniye- Ataşehir-Göztepe güzergâhının ihalesi yapılacak. 13 km uzunluğundaki proje, 1020 gün içerisinde bitirilecek.

Metro hatları ihalesinin üçüncüsü, Çekmeköy -Sancaktepe- Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi (Hastane)- Taşdelen-Yenidoğan Metrosu için yapılacak. 17.8 km'lik hattın çalışması 1020 gün devam edecek. Avrupa yakasında da Mahmutbey'den gelen metro hattını Esenyurt'a kadar uzatacak projenin ihalesi Saat 14.00'te gerçekleştirilecek. 18.5 km uzunluğunda 11 istasyondan oluşan proje, bin 80 gün içerisinde tamamlanacak. Başakşehir'e kadar devam eden metroyu yeni yerleşim yeri Kayaşehir'e yönlendiren metro hattı için ise, saat 15.00'te ihale yapılacak. 6 km olacak metro hattı 900 günde bitirilecek. İstanbul'un raylı sistemlerinin tarihi gününde en son ihale, Kirazlı-Halkalı arasındaki güzergâh için yapılacak. Dokuz istasyondan geçecek 9.7 km'lik hattın yapımı, 1020 gün sürecek.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181