İstanbul'da hedef 260 kilometre raylı sistem!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hatla birlikte İstanbul’daki raylı sistem uzunluğu 150 kilometreye ulaşmış olacak. İstanbul genelinde hâlâ yapımı devam eden raylı sistemlerin uzunluğu 194 kilometreyi buluyor. Çok yakında bu uzunluk iki katına çıkacak. 260 kilometrelik raylı sistemi İstanbul’a kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış törenindeki konuşmasında şunları söyledi: “Açılışını yaptığımız Kadıköy-Tavşantepe Metrosu’nun Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar olan bölümü 2019 yılında tamamlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanımızın ikinci pistinin devreye girmesiyle, kapasite büyük gövdeli uçaklarında inişine uygun hale gelerek 70 milyona ulaşacak. Teknopark İstanbul sondere başarılı hizmetler veriyor.”

‘PENDİK İYİ NOKTADA’
Yapılan çalışmaların önemine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Tüm bu yatırımlar bittiğinde İstanbul’daki ulaşım raylı sistemler üzerinden gerçekleşecek. Her zamansöylediğim gibi İstanbul’a hizmet etmek bir aşk işidir, bir sevda işidir. Metro hattının yanı sıra 370 sosyal konutun, caddelerin, parkların, Kurnaköy’deki kurban kesim alanlarının, dere ıslah çalışmalarının açılışlarını da buradan yapıyoruz. 1994’ten önce bu ilçemiz plansız yapılandırmanın içindeydi, su sıkıntısının hat safhada olduğu bir dönemdeydi. Şu anda İstanbul milletvekilimiz Erol Kaya’nın, ardından Kenan Şahin beyin gayretleriyle Pendik İstanbul’un en cazip yerlerinden haline geldi. İşte, birilerine bunu söylemek lazım. Bunlar İstanbul’u, Pendik’i, Kartal’ı, Tuzla’yı tanımazlar. Dolayısıyla İstanbul’u tanımazlar. Biz aşık olduğumuz İstanbul’a elimizden gelen hizmeti vereceğiz. Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte Pendik, iyi bir noktaya gelmiştir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Tavşantepe-Pendik-Yakacık metro hattının yatırım tutarı 400 milyon lira. Toplu açılışı yapılan 217 ayrı projenin tutarı ise metro da dahil 926 milyon lira.

PENDİK-KADIKÖY 38.5 DAKİKA
CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı M4 Hattı 4.4 kilometre uzunluğunda. İhalesi 6 Mart 2013’de gerçekleştirilen çift hatlı metro, Yakacık (Adnan Kahveci), Pendik ve Kaynarca (Tavşantepe) olmak üzere 3 istasyondan oluşuyor. Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattının hizmete girmesiyle Kadıköy-Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26.2 kilometreye, istasyon sayısı 19’a ulaştı. Kadıköy-Tavşantepe arasında yolculuk süresi ise 38.5 dakikaya indi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181