'İstanbul'daki binaların %50'si yıkılmalı!'
Ağaoğlu Şirketler Grubu, iki yıl önce Bakırköy 46 adıyla basına tanıtılan ancak hukuki süreçler nedeniyle sekteye uğrayan projesini yeniledi. Ağaoğlu Central Park projesi adıyla yeniden başlanan projede bir takım değişiklikler de yapıldı. Yenilenen projeye ilişkin dün Bakırköy'deki satış ofisinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Murahhas Aza Hasan Rahvalı, CEO Dr. Önder Halisdemir ve İcra Kurulu Üyesi Murad Acar katıldı.

15 YIL SONRA GİTTİM
"Bu proje benim için dönüm noktasıydı" diyen Ali Ağaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, yaşanan terör saldırılarına değinerek, "Puslu havalarda önemli çıkışlar yaptık. Ekonominin çarkları döndüğü sürece bunun üstesinden gelebiliriz" dedi. Pazar günü 15 yıldır gitmediği İstiklal Caddesi'ne gittiğini ve gül bıraktığını anlatan Ağaoğlu, "İnsanlar korksun kabuğuna çekilsin istiyorlar. Bunu yaptığımız zaman teröre hizmet etmiş oluruz. Bu proje ile içerisinden geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

34 MİLYON DOLARLIK SATIŞ
Proje daha tanıtılmadan 34 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Ağaoğlu, projeden bekledikleri  toplam gelirin 1.2-1.6 milyar dolar olduğunu açıkladı. Konuşması sonrası soruları yanıtlayan Ağaoğlu, konut sektöründe balon olduğu yorumlarına ilişkin olarak, "Ben balon olduğunu düşünmüyorum. İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 50'si yıkılmalı. İnsanlar iyi ve güvenli evlerde oturmak istiyorlar. Bu yüzden her yıl yeni konut yapılmalı. Kentsel dönüşüm de iyi işlemiyor. Evini veren de müteahhit de memnun değil. Devletin burada daha aktif şekilde işin içinde olması lazım" ifadelerini kullandı. Ağaoğlu, ayrıca projenin 24 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

YÜZDE 40 DEĞERLENDİ
Toplantıda projeye ilişkin bilgi veren Hasan Rahvalı da, ortalama metrekare satış fiyatının 6800 dolar olduğunu ancak ilerleyen süreçte 10 bin dolara çıkmasını beklediklerini söyledi. Projenin arsa bedeli hariç sadece inşaat maliyetinin 340-350 milyon dolar olduğunu kaydeden Rahvalı, 2 yıl önceki proje ile kıyaslandığında maliyetin arttığını ancak beklenen cironun da yüzde 40-60 arasında yükseldiğini sözlerine ekledi.

Aydınlık Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181