İstanbul'un dev projeleri ne zaman faaliyete geçecek?
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün faaliyete geçmesi sonrasında İstanbul'u bekleyen birçok proje bulunuyor. İşte dev projeler...

AVRASYA TÜNELİ
Kazlıçeşme-Göztepe hattında gerçekleştirilen Avrasya Tüneli Projesi, 20 Aralık'ta faaliyete geçecek. Karayolu tüp geçişini sağlayacak proje 14,6 kilometrelik güzergahı kapsıyor. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altından geçiyor.

3. HAVALİMANI
3. havalimanı, 76 milyon 500 bin metrekarelik dev inşaat alanını kapsayacak ve tamamlandığında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak. Havalimanının ilk fazının 2018 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor.

3. HAVALİMANINA HIZLI TREN
3. havalimanına ulaşım için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek.

3 KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ
Projenin bir ayağı, Avrupa Yakası’nda E-5 aksında Incirli'den başlayan ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan yüksek kapasiteli ve hızlı metro sisteminden, ikinci ayağı ise Avrupa Yakası'nda TEM Otoyolu aksında Hasdal Kavşağı'ndan başlayan ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan yüksek kapasiteli ve hızlı metro sisteminden ve Çamlık Kavşağı'na bağlanan 2x2 şeritli karayolu sisteminden oluşacak.

Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor. Projede etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi yapıldı. Süreç devam ediyor.

KANAL İSTANBUL
Projede henüz güzergah belirleme çalışmaları sürüyor.

SABİHA GÖKÇEN'E METRO
Kadıköy -Kartal metrosuna raylı sistemle bağlanacak. Projenin 2018'in ilk çeyreğinde bitmesi bekleniyor.

NTV

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181