İstanbul Yeni Havalimanı'nda 54 kilometrelik güvenlik sistemi!
Yapımı devam eden ve tüm etapları bittiğinde dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının yüzde 52,5'i tamamlandı. Dev tesis, dışarıyla ilişiğini kesecek güvenlik çemberinin uzunluğu ile de dünyanın en buyuğü olacak. Güvenlik çemberinin uzunluğu, Ataşehir-Beylikdüzü arasındaki mesafe kadar, 54 kilometre olacak

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, temeli 2014 Haziran atında atılan İstanbul Yeni Havalimanı, tüm etaplar tamamlandığında 150 milyon kapasiteyle dünyanın en büyük havalimanı olacak. Dört etapta tamamlanması planlanan havalimanının ilk etabının 2018'in şubat ayında tamamlanması hedefleniyor. 

Toplam 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı, ilk etap bittiğinde yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. İstanbul Yeni Havalimanı'nda inşaat çalışmalarının yüzde 52.5'u tamamlandı. Her iki günde bir Mısır piramit hacmi kadar günlük toprak hareketinin olduğu İstanbul Yeni Havalimanı'nı dışarıyla ilişiğini kesecek güvenlik çemberinin uzunluğu da dikkat çekecek.

ATAŞEHİR-BEYLİKDÜZÜ MESAFESİ KADAR GÜVENLİK ÇEMBERİNİN UZUNLUĞU OLACAK
İstanbul Yeni Havalimanı güvenlik çemberiyle de dünyanın en büyüğü olacak. Havalimanını dışarıyla steril hale getirecek olan güvenlik çemberinin uzunluğu yaklaşık Ataşehir-Beylikdüzü mesafesi kadar olan çemberin toplam uzunluğu 54 kilometre'yi bulacak. Güvenlik çemberinin aydınlatma sensörlü olması bekleniyor. Tamamlandığında yan sektörlerle birlikte 225 bin kişiye istihdam sağlayacak olan havalimanında 4 ila 5 bin arasında özel güvenlikçi alımı da yapılacak. 

YENİ HAVALİMANI İÇİN BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ
İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının planlanan açılış tarihi yaklaştıkça çalışmalara hız verildi. Bu doğrultuda havalimanında alınacak olan güvenlik önlemleriyle ilgili çalışmalar hız kazandı. Güvenlik tedbir ve tertiplerinin geliştirilmesi ve uygulanması adına İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk güvenlik komisyonu toplantısı da geçtiğimiz ay yapıldı.

HAVALİMANI GÜVENLİĞİNİN NASIL OLACAĞINI ONLAR BELİRLİYOR
Havalimanı Güvenlik Komisyonu, havaalanı güvenlik talimatlarının, havaalanında bulunan kuruluşlarca uygulanmasını ve bunlar tarafından alınan özel tedbirleri gözetim ve kontrol altında tutuyor. Havaalanının mevcut hayati teçhizat ve tesisleri de dahil olmak üzere hassas noktalarını tespit ediyor ve güvenlik yönünden inceliyor.

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181