İstanbul yeni simgesi ile 4,5 milyon turist çekecek!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaat alanını ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu.

Arslan'a projenin üstlenici firması Sarıdağlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve beraberindeki heyet eşlik etti. Arslan, inşaat alanında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, 53 metreden oluşacak betonarme kulenin 220 metre yüksekliğinde olacağını, her bir katın 4,5 metre yüksekliğinin bulunacağını söyledi. Arslan, kulenin üzerine 165 metre uzunluğunda anten konulacağını kaydederek, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin toplamda 365 metre yükseklikte olacağını aktardı.

Arslan, "O anten kulesinin öncelikli amacı hem Küçük Çamlıca hem de Büyük Çamlıca'da bulunan ve şehirde görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin kaldırılması, İstanbul'un sembolü haline gelecek bir kulede bunların hepsinin tek noktada ortak olarak hizmet vermesi" dedi.

Arslan, kulenin sayesinde tek yerden ve noktadan televizyonlara, radyolara ve insanlara yayıncılık bu alanda hizmet verilebileceğini belirterek, 220 metre yükselikteki betonarme kısmın 180'inci ve 176'ncı metrelerinde 2 tane restorant bulunacağını belirterek, "Bu restorantlar ziyaretçileri 180 metre mesafeden İstanbul'u Çamlıca'dan seyretmesi ve İstanbul'u doya doya izlemesi anlamına geliyor. Onun dışında bunun altında yaklaşık 150 metre mesafesindeki iki kat seyir terası olacak. İnsanlar buradan 360 derece dönerek şehrin her tarafını o yükseklikten seyredebilecek ve İstanbul'un tadını çıkarabilecek" diye konuştu.

"GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN ANTENLERİ KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ" 
Arslan, projenin bir yarışma ile belirlendiğini, buradaki yapının İstanbul'un gelecekte sembolü olabileceğini, şehre değer katacağını, Çamlıca Camisi ile birlikte Anadolu Yakası'nın silüetini değer katarak değiştirebileceğini belirtti. 

Bakan Arslan, şu anda zeminde çalışmalara başlandığını, temel çalışmasının yapıldığını, sonrasında zeminin altındaki 4 katın inşa edileceğini, toplamda 220 metreye tamamlanacağını, betonarme kısmının 3-4 ayda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.  Arslan, daha sonra üzerine antenin konacağını bildirerek, "Önümüzdeki Haziran ayına Kadir Gecesi'nde Çamlıca Camisi'nin açılışında bu projeyi de İstanbul'un silüetine kazandırmayı, görüntü kirliliğine neden olan antenleri kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

"YILDA 4.5 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ"
Arslan, kulenin turistler için de bir cazibe merkezi olacağını belirterek, "Fransız ünlü yazar Lamartine, 'Dünyaya son kere bakacaksın deseler, bu benim için Çamlıca'dan İstanbul'u seyretmek olur' der. Çamlıca'dan İstanbul'u seyretmek bir insanın isteyebileceği son şeyse bunun ilave 180 metre yükseklikten olması çok ciddi bir değer katacak" diye konuştu.

Bu kulenin sadece anten kirliliğini ortadan kaldırmayacağını aktaran Arslan, "Yılda 4,5 milyon turist bekliyoruz. İstanbul'a böyle bir şaheser kazandıracağız ki Çamlıca Tepesi yılda 4.5 milyon turistin gelip gezdiği ve katma değer olarak ülkemize, İstanbulumuza katma değer bıraktığı bir proje olacak" dedi.

Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181