İşte Amerika'da yatırım fırsatı sunan şehirler!
ABD'nin en büyük gayrimenkul yatırımcılarından Lennar International, Türkiye ve Ortadoğu pazarına girdi. Türkiye'ye Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul ortaklığıyla gelen Lennar International, Türk yatırımcıyı ABD'deki fırsatlarla tanıştırırken, aynı zamanda Türkiye'de de yatırım yapmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye bizzat gelen Lennar'm CEO'su ChrisMarlin, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED) üyelerine ABD'de deki yatırım fırsatları konulu seminer verdi. Seminerde Türkler'in Amerika emlak piyasasına ilgisi, ABD'den hangi şartlarda ev alınabileceği, ev alanlara vatandaşlık hakları, yasalar, konularını anlatan Marlin, 18 eyalet 60'dan fazla şehirde Türk yatırımcıları bekleyen fırsatların olduğunu söyledi. Halen Brookings Enstitüsü Büyükşehir Politikası Liderlik Konseyi üyesi de olan ChrisMarlin'e seminerde avukatları ve mortgage yetkilüeri de eşlik etti.

Üyeler, Lennar CEO'suna en çok hangi bölgelerin konut alamı için avantajlı olduğunu sordu. Lennar International Ceo'su Chris Marlin ise şunları söyledi: "Başta Miami, Orlando, Los Angeles, Dallas, New York olmak üzere 60'dan fazla şehir ve 18 eyalette yer alan projeler ile Türk yatırımcılar için ABD bir fırsatlar ülkesi. 150 bin dolardan başlayıp 3 milyon dolara kadar yatırım fırsatları var. Ortalama 300 ile 500 bin dolara aldığınız evi kiraya verdiğinizde, yıllık getirişi 40 bin ile 60 bin dolar arasında. Ayrıca ABD'de 500 bin dolar EB5 yatırımı yapılması halinde ABD vatandaşı da olunabiliyor."

Manhattan'dan 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla lüks bir daire alınabildiğini de belirten Marlin, "Bu daireden aylık 6 bin dolar kira getirişi elde edebilirsiniz. Miami'de lüks bir villaya sahip olmanın bedeliyse en az 1 milyon dolar. Miami'de 3+1 150 metrekare şık birmüstakil ev için 180 bindolar ödeyip yıllık, 18 bindolar kira geliri elde edebilirsiniz. Los Angeles'da 3+1 konuta ortalama 400 bin dolardan başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün" diye konuştu. Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, konu ile ilgili olarak "Türkiye'deki ilginin çok yüksek olduğunu dile getirerek; talep bekliyorduk ancak ilginin bu denli yüksek olacağını tahmin etmemiştik" yorumunu yaptı.

Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181