İşte Avrasya Tüneli projesinin detayları!
Asya ile Avrupa kıtaları arasındaki deniz tabanının altından geçecek karayolu tüneline Avrasya Tüneli adı veriliyor. Çalışmaları uzun bir süredir devam eden Avrasya Tüneli projesi artık açılış için de gün sayıyor. Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli'nin 20 Aralıkla açılması planlanıyor. 

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 dolar yapım maliyetine sahip Avrasya Tüneli projesi tamamlanınca kamuya devredilecek. Ağır taşıtların, motosikletlerin, bisikletlerin ve yayaların kullanamayacağı Tünel'den otomobiller ve minibüsler faydalanacak. 

Açılış yılı için geçiş ücreti otomobiller için KDV+4 dolar, minibüsler için ise 6 dolar+KDV şeklinde açıklanan  Avrasya Tüneli'nden ilk 3 yılda günde ortalama 90 bin araç geçmesi bekleniyor. Söz konusu fiyatlar tek tön geçişleri kapsıyor. Yani projenin her iki yönünde de ödeme yapılacak.

Toplam 3 bölümden meydana gelen Avrasya Tüneli Göztepe Kazlıçeşme arasında uygulanacak. Uzunluğu 14,5 kilometre olan projede bu uzunluğun 5,4 kilometrelik kısmı deniz tabanında yer alıyor. 2 katlı tünel ve 2'şer şeritli yollardan oluşan köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre aşağıda ve burada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181