İşte İstanbul'da yapılacak 6 yeni metro hattı ve detayları!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2 etap halinde gerçekleştirilecek ve 6 ilçeden geçecek olan 3. Havalimanı metro hattı ihalenin sonuçlandığını duyurdu.

Bakan Ahmet Arslan, "Bugün Gayrettepeden İstanbul Havalimanına gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 euro. Yani yaklaşık bir milyar euro. Bugün bağlandı. Bunun Türk lirası karşılığı 3,5 milyar lira." dedi.

ÇED RAPORU EYLÜLDE TAMAMLANMIŞTI
12 Eylül'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname"nin 15. maddesi çerçevesinde 2014 yılı Yatırım Programına alınan "3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı Etüd-Proje" işi kapsamında 34 kilometre uzunluğunda Gayrettepe-Yeni Havalimanı ile 31 kilometre uzunluğunda Halkalı-Yeni Havalimanı olmak üzere toplam 65 kilometre olarak planlanan raylı sistem hattının, birinci aşaması olarak belirlenen Gayrettepe-Yeni Havalimanı kesimine ilişkin projenin, ÇED Belgesi ve fizibilite etüdü işlerinin tamamlandığını söylemişti.

Söz konusu hattın yapımının Bakanlıkça üstlenilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 1 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Arslan, "2018 yılı içinde açılışı planlanan İstanbul Yeni Havalimanı Projesine yetiştirilmesi amacıyla yaklaşık 4 milyar 816 milyon 744 bin 896 lira yatırım bedelli Gayrettepe-Yeni Havalimanı Raylı Sistem hat kesimi inşaat, elektro mekanik ve araç alımı işlerinin 2016 yılı yatırım programına alınmasına yönelik Kalkınma Bakanlığına gönderilen yazımızla YPK Kararı alınmasını talep ettik. YPK kararı alındığı takdirde ihale işlemlerine başlanılacak." diye konuşmuştu.

6 İLÇEYİ İLGİLENDİRİYOR
3. Havalimanı raylı sistem bağlantı projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı hatları Bakanlık tarafından yapılacak. Mayıs ayında ÇED süreci ile duyurduğumuz ve Şişli, Kağıthane, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ile Küçükçekmece ilçelerinden geçecek metro hattının proje bedeli toplam 4 milyar 845 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

Toplam 66 kilometre uzunluğunda olacak metro hattı Gayrettepe 3. Havalimanı yönünde yaklaşık 33 kilometre, 3. Havalimanı Halkalı yönünde ise 33 kilometre olarak planlandı. Kent merkezi ile 3. Havalimanı arasında ulaşım metro hattı ile 30 dakika olacak.

Projeye konu 7 Haziran 2014'te temeli atılan 3. Havalimanı ile bölgede oteller, yerleşim merkezleri açılacağından bir toplu ulaşım ihtiyacı oluşacak. Bu sebeple de proje tamamlandığında yıllık 94 milyon yolcuya hizmet veren Atlanta Uluslararası Havalimanı geçerek en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olması beklenen 3. Havalimanı için kolaylık olacak.

Metro hattında toplam 13 istasyon yer alacak. 7 istasyonluk ilk etap 2016-2018 tarihleri arasında ve 6 istasyondan meydana gelen 2. etap ise 2018-2021 tarihleri arasında tamamlanacak.

DİĞER HATLAR İLE YAPILMASI PLANLANAN ENTEGRASYONLAR ŞU ŞEKİLDE:
- Yenikapı – Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe'de,
- Hızlı Tren ile Havalimanı'nda,
- Sultangazi-Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy'de,
- Kirazlı-Metrokent-Kayaşehir Metrosu ile Kayaşehir'de,
- Bakırköy-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu ile Olimpiyatköy'de,
- Kayaşehir-Başakşehir-Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy'de,
- Kirazlı-Halkalı Metrosu ile Halkalı'da,
- Marmaray Projesi ile Halkalı'da.

3. HAVALİMANI METRO HATTI DURAKLARI
1. Gayrettepe
2, Kağıthane
3. Kemerburgaz
4. Göktürk
5. İhsaniye
6. 3. Havalimanı 2
7. 3. Havalimanı 1
8. Aravutköy 1
9. Arnavutköy 2
10. Kayaşehir Metrokent
11. Olimpiyatköy
12. Halkalı Stadı
13. Halkalı

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman yurtsever 7 yıl önce

Avcılar Beylikdüzü Silivri belediyeleri CHPli diyemi metro bizim ilçelerimize gelmiyor BİZLER TC vatandaşı değilmiyiz diye DEVLET BÜYÜKLERİMİZE sorasım geliyor neden acaba

Avatar
Cafer 7 yıl önce

avcılar beylikdüzü büyükçekmece silivri unutuldu.buralarda insan yaşıyor

Avatar
Çağlar 7 yıl önce

Yenibosna beylikdüzü büyükçekmece hattıda acil metro projesi yapılmalı metrobüs tam bir rezalet yoğunluğu kaldırmaz oldu beylikdüzündeki yapılaşma ve nüfus ise sürekli artıyor

Avatar
Adnan Aksel 7 yıl önce

Beylikdüzü'nde çok büyük yapılaşma ve nüfus artışı gerçekleşti. METRO bu semt için artık kaçınılmaz oldu..Kesinlikle öncelik verilmesi lazım..

Avatar
Şenay 7 yıl önce

Kartal Uğur mumcu mahallesi nüfusu yüksek bir bölge buraya da Kartal'dan ek metro hattı yapılmalıydı

Avatar
Mustafa Güney 7 yıl önce

ALLAH vatanımızı milletimizi devletimizi korusun.

Avatar
Mustafa akar 7 yıl önce

Bahçe şehrin adı geçmiyor beyler kendinize gelin

Avatar
Tayfun erinç 7 yıl önce

GebE Haydarpaşa hattı için hiç bir çalışma görülmüyor acaba ne Zana'n banliyo hattı yapılacak saygılarımla yetkililere duturulur

banner182

banner181