İşte Sabiha Gökçen Kurtköy metro hattı projesinin detayları!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından 760 milyon TL yatırımla tamamlanacak olan, 6 kilometre uzunluğa sahip Sabiha Gökçen Kurtköy metro hattında ÇED süreci başladı.

Kadıköy Kartal metro hattını, devamında işletmeye açılmak üzere Kartal Kaynarca metro hattını ve devamında yapımı devan eden Kaynarca Sabiha Gökçen hattını Kurtköy yönünde uzatacak olan Sabiha Gökçen Havalimanı Kurtköy metro hattı, Kaynarca-Tuzla hattı ile Pendik Merkez Kaynarca Merkez hattı, Kaynarca Merkez istasyonu bölgesinde Kaynarca-Sabiha Gökçen hattına, dolayısıyla proje konusu Sabiha Gökçen-Kurtköy hattına entegre olacak.

Ayrıca Sabiha Gökçen Kurtköy metro hattında son istasyon olacak olan Sabiha Gökçen istasyonu ile Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli Kurtköy metro hattına entegre olacak.

Buradaki entegrasyon fiziksel bir entegrasyon olmayıp, Sabiha Gökçen-Kurtköy hattı “Kurtköy İstasyonu” ile Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli-Kurtköy hattı “Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu” arasında yolcu aktarımı ile gerçekleştirilecek.  Yan yana teşkil edilecek söz konusu bu iki istasyonun yanında ayrıca yapımı planlanan YHT hattı istasyonu yer alacak, böylece bu bölge bir aktarma merkezi haline gelecek. YHT hattı Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden 3. Havalimanı‟na ulaşacağı için söz konusu Kurtköy aktarma merkezinin önemi ilerleyen yıllarda daha da artmış olacak.

Ayrıca, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli-Kurtköy hattının, yapımı devam etmekte olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattının devamı olduğu düşünüldüğünde, tüm bu hatlar Üsküdar istasyonu ile Marmaray raylı sistem hattına, Altunizade istasyonu ile de Metrobüs hattına entegre olmuş olacak.

S.Gökçen-Kurtköy hattı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli-Kurtköy hattını, daha önce güney bölgelerde tamamlanan / yapım aĢamasında olan / planlanan raylı sistemlere bağlayarak Anadolu Yakası‟ndaki kuzey ve güney ana raylı sistem koridorları arasında aktarma olanağı sağlayacak ve diğer yandan da iki ana koridor arasında kalan bölgedeki ana toplu taĢıma altyapısının tamamlanmasına katkı sağlayacak.

6 km uzunluğundaki Sabiha Gökçen Kurtköy metro hattında yer alan istasyonlar ise şu şekilde olacak;
- Teknopark
- Yenişehir
- Kurtköy

Sabiha Gökçen Kurtköy metro hattı ne zaman açılacak?
Sabiha Gökçen Kurtköy metro hattında 2018 başında başlayacak olan inşaat çalışmalarının yaklaşık olarak 2.5 yıl sürmesi planlanıyor. Test-kabül iĢlerinin de tamamlanması ile beraber, Sabiha Gökçen Kurtköy metro hattı 2020 yılı sonunda işletmeye açılacak.

Tuğba GÜLTEN / EmlakSayfası.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ffddd 7 yıl önce

yalan haber

banner182

banner181