İzmir İstanbul otoyolu ne zaman tamamlanacak?
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaşım projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, Orhangazi Köprüsü aşamasının tamamlandığı İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi için tarih verdi. Körfez geçiş köprüsünün ardından projenin diğer bölümlerinde çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Arslan, "İzmir-İstanbul otoyolu projesinde önemli aşama kat ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. 2018 sonu, 2019 yılı başında projemizi tamamlamış olacağız" dedi.

HIZLI TREN YOLA ÇIKIYOR
Bakan Arslan, 14 saatte ulaşımı sağlanan İzmir-Ankara tren hattını 3 buçuk saate indirecek hızlı tren projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Arslan, "Ankara-İzmir hızlı treninde inşa çalışmalarımız devam ediyor. Afyon'dan Ankara'ya kadar çalışmalarımızı yaptık. Ankara-Polatlı hattında çalışmalarımız devam ediyor. 2017 itibari ile güzergah üzerindeki tüm hatlarda çalışmalar başlamış olacak" dedi.

İSTANBUL'A 'SEFERİHİSAR GİŞESİ' MODELİ
Bakan Arslan, İstanbullu sürücülerin kabusu haline gelen Mahmutbey gişeleri için farklı bir model gündeme getirdi. Arslan, "Mahmutbey adeta İstanbul'un dışında bir yerken şimdi kavşak haline geldi. Karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor. Biz İzmir-Seferihisar'da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz" dedi.

Yeni Asır 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181