İzmir-Manisa arası 15 dakika olacak!
Tünelde bugüne kadar 3 bin 962 metre kazı ve destekleme çalışması yapıldı. Tamamlanmasıyla birlikte Sabuncubeli yokuşunu da ortadan kaldıracak olan tünel, sıklıkla maydana gelen ölümlü kazaların da önüne geçecek. Kalyon İnşaatın yapımını üstlendiği Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa girişindeki çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'ndan Sabuncubeli Tüneli hakkında bilgi aldı. Sabuncubeli Tüneli'nin Manisa ile İzmir arasında yıllarca özlemi çekilen bir tünel olduğunu kaydeden Özdağ, "4 bin 70 metrelik tünel 2 gidiş, 2 geliş şeklinde yapılacak" dedi.

Zaman kaybı bitecek

Özdağ, "Manisa ve İzmir, aynı özelliklere sahip iki şehirdir. Sanayide, tarımda zirve Sabuncubeli Tüneli'nin olan iki kenttir. Bu iki Türkiye'nin en zor tünellerinden kentin öğrencilerini işçilerini, çiftçilerini biri olduğunu belirten Uraloğlu ise, tünelin 4 bin 70 metrelik 2 şeritli çift tüp tünelden oluştuğunu söyledi. Çalışmaların 24 saat esasına göre yapıldığını ifade eden Uraloğlu, günde ortalama 2 metre ilerleme kaydettiklerini dile getirdi. Uraloğlu, "Şu anda çalışmalarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Bir aksilik olmazsa 2017 yılının sonunda tamamlayıp Manisa ve İzmir'in hizmetine sunacağız" dedi. İzmir'den Manisa'ya, Manisa'dan İzmir'e bir an önce taşımak istiyoruz. Bu tünel zaman kaybını önlemek adına çok ciddi bir çalışmadır" diye konuştu.  

Sıkıntı yok
Sabuncubeli Tüneli'nin Türkiye'nin en zor tünellerinden biri olduğunu belirten Uraloğlu ise, tünelin 4 bin 70 metrelik 2 şeritli çift tüp tünelden oluştuğunu söyledi. Çalışmaların 24 saat esasına göre yapıldığını ifade eden uraloğlu, günde ortalama 2 metre ilerleme kaydettiklerini dile getirdi. Uraloğlu,''Şu anda bi sıkıntı yok. Bir aksilik olmazsa 2017 yılının sonunda tamamlayıp Manisa ve İzmir'in hizmetine sunacağız.''dedi.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181