İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde sona gelindi!
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprüdeki çalışmalar devam ediyor. Körfez geçiş süresini 6 dakikaya düşürecek köprüye, 113 tabliye konulacak. Yükseklikleri 252 metreye ulaşan kuleler sayesinde İzmit Körfezi'ne yeni bir silüet kazandıran projede, tabliye montaj işlemleri 20 Ocak'ta başlayacak. İlk tabliye, kulelerin dibindeki bölüme yerleştirilecek. Tabliye çalışmalarının şubat ayında tamamlanması planlanan projede, 650'si kaynakçı olmak üzere bin 500 işçi çalışıyor.

Nisanda hizmete açılacak
İzmit Körfezi'nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen köprünün, nisan ayında hizmete açılması bekleniyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yap-işlet-devret projesinin yapım süreci 7 yıl olarak belirlendi. İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün gelecek yıl Gebze-Gemlik kesiminin yapım çalışmalarının tamamlanarak trafiğe açılması hedefleniyor.

Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanırken, bunun sonucunda 8-10 saatlik mevcut ulaşım süresinin 3-3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.

Otomobille mevcut yolu kullanarak Körfez'i geçmek 1 saat 20 dakika, feribot ile geçiş 45-60 dakikayken, planlanan körfez geçişi (12 kilometre) ile 6 dakikaya düşecek.
 
Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181