İzmit Körfez Köprüsü Arap yatırımcı akını başlatacak!
İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesi ve projenin geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü'nün yapımı devam ederken, Yalova’ya adeta piyango vuracak. Mütekabiliyet Yasası’nın ardından Yalova’ya Arap yatırımcı akını başlarken, dev projelere imza atan Türk yatırımcılar da 3. kuşak Araplar’ı bekliyor.

'Mütekabiliyet yasasının ardından coştu'
Yabancılara mülk satışını düzenleyen Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Yalova’nın en büyük gelir kapısının Araplar olduğuna vurgu yapan Fettah Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin İshak “Mütekabiliyet Yasası’ndan sonra Yalova adeta coştu.

'Satış kotası merkezde dolmak üzereydi'

Yabancılara satış kota sınırı merkezde dolmak üzereydi. Çıkan yasanın ardından Türk yatırımcılar büyük projelere imza attı. Meyvelerini de şimdi almaya başlayacağız” dedi.

'Piyasaların durumu ve Ortadoğu'daki karışıklıklar frenledi ama..'
3. kuşak Araplar'ın yatırım için Yalova’ya gelmeye başladığını aktaran İshak, sözlerine şöyle devam etti: “Temennimiz Ortadoğu’daki karışıklıktan bu geleneğin bozulmaması ve etkilenmemesi. Körfez Köprüsü bitmeye yaklaştı. Yalova büyük bir cazibe merkezi olacak. Bu sene piyasaların genel durumu nedeniyle bir miktar durgunluk var. Körfez Köprüsü’nün tamamlanmasının ardından Yalova’nın yabancılar açısından tekrar eski gücüne kavuşacağını temenni ediyoruz.” 

Ayşe Ekin GÜNDÜZ/Uzmanpara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181