Kabataş trafiği 'Martı Projesi' ile yer altına iniyor!
Çalışmalar bittiğinde iskelenin kapasitesi yüzde 80 artacağını belirten Topbaş, “90 bin metrekarelik alanın yeniden düzenlendiği proje kapsamında araç trafiği yeraltına alınacak. Üsküdar-Kabataş yürüme tüneliyle entegre olacak proje 2018 sonunda açılacak” dedi.

BULUŞMA NOKTASI OLACAK
İstanbul'un vizyon projelerinden biri olduğunu belirten Topbaş, “Transfer merkezi, Fındıklı Molla Çelebi Camii'nin kuzey tarafından başlayıp Kabataş Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne bitişik balıkçı barınağını da içerisine alacak. 90 bin metrekarelik alan yeniden düzenlenecek. 38 bin metrekarelik dev ve kullanışlı bir meydan olacak. İstanbulluların buluşma noktası olacak bu meydanda çeşitli etkinlikler de yapılabilecek. Bina boyunun 50 metre olacağını iddia edenler oldu. 9 metreyi geçmeyecek” dedi.

DENİZ TRAFİĞİ YÜZDE 80 ARTACAK
Proje bittiğinde trafiğin rahatlayacağını söyleyen Topbaş, “Araçlar Fındıklı'dan girip Dolmabahçe'den çıkacak. Füniküler, otobüs ve taksi durakları yeraltında olacak. Kabataş sahil yakınındaki ve Dolmabahçe'deki otoparklar kaldırılacak. Yeraltına turistler için 40 tur otobüsü ve bin araç kapasiteli otopark inşa edilecek. 4 yeni iskele kurularak halihazırda 12 gemi kapasitesi 22'ye çıkacak. Bu sayede deniz trafiği yüzde 80 artacak. Yeraltında dükkanlar, müze ve sergi salonları da bulunacak. Genelde ise yaklaşık 1 milyon insan hareketliliği yaşanacak” diye konuştu.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181