Kanal İstanbul güzergahı!
İstanbul'un mega projeleri arasında yer alan Kanal İstanbul güzergahı belli oldu. İşte Kanal İstanbul güzergahı...

45 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Kanal İstanbul projesi Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Avcılar ilçelerinden geçecek. Geçtiği bölgelere değer katan Kanal İstanbul, Marmara ve Karadeniz'i birbirine bağlayacak. Kanal İstanbul güzergahının 7 kilometresi Küçükçekmece, 3.1 kilometresi Avcılar, 6.5 kilometresi Başakşehir, 28.6 kilometresi ise Arnavutköy'ün sınırları içerisinde yer alacak.

Büyük gemilerin geçişine izin verecek nitelikte inşa edilecek olan Kanal İstanbul için en uygun güzergahın Marmara Denizi’ni Küçükçekmece Gölü’nden ayıran kıstaktan başlayarak, Sazlıdere Baraj Havzası boyunca devam eden oradan Sazlıbosna Köyü’nü geçerek Dursunköy’ün doğusuna ulaşıp Baklalı Köyü’nü geçtikten sonra Terkos Gölü’nün doğusunda Karadeniz’e ulaşan alternatif güzergahın İstanbul Boğazı’na alternatif su yolu olduğu belirlendi.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181