Kanal İstanbul ne zaman başlayacak?
15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı. Daha önceki planlarda 1.2 milyon olarak yer alan nüfus yoğunluk gerekçesiyle 500 bine çekildi.

Karadeniz ve Marmara'nın yapay bir boğazla bağlanacağı Kanal istanbul için Çinli, italyan ve Rus şirketlerle ön görüşmeler yapıldı. Projede fizibilite hazırlıkları tamamlanırken, ilk kazmanın yıl sonuna kadar atılması bekleniyor. Kendi kendini finanse edebilecek Kanal İstanbul'u yerli ve yabancı birçok şirket yakından takip ediyor.

Panama Kanalı Projesi ni gerçekleştiren MWH Global ve Çinli birçok şirket ihaleye ilgi duyarken, TAV da ortağı CCC ile yakından takip ediyor. Bu arada, proje için Rus ve İtalyan firmalarıyla da bazı ön görüşmeler yapıldı. Hatta İstanbul'daki deniz trafiğine çözüm için çok büyük bir Rus firmasının kanalın inşasını üstlenebileceğini dile getirdiği gelen haberler arasında. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181