'Kanal İstanbul'un güzergahı birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşılacak'!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TRTHaber'de önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul projesindeki son durumu anlatan Bakan Arslan, "5 alternatif üzerinde çalışıldı ve çalışmalar tamamlandı, Kanal İstanbul projemizde çalışmalarımız son aşamaya geldi. Birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Kanal İstanbul çevresindeki yapılaşmayı kentsel dönüşümle çözeceğiz" dedi.

ŞUBATTA İLK UÇAK İNİYOR
Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin de şunları söyledi: "Şuan yüzde 78'lere geldik, şubat ayı içerisinde piste uçakla ineceğiz. Burası açıldığında Atatürk Havalimanı buraya taşınacak. Havalimanında yılda 200 milyon yolcuya hizmet verilecek. Burası İstanbul'a nefes aldıracak bir yer olacak. 5 ayrı bağlantıyla havalimanına ulaşılabilecek. Gayrettepe'den metro çalışmalarımız da 2019 yılında tamamlanacak."

Vergi muafiyeti sağlanacak
Genişbant hizmetlerine erişebilmek için özel yazılım ve donanıma ihtiyaç duyan engelli, yaşlı ve sosyal desteğe ihtiyacı olan gruplar için eğitim imkanları yaygınlaştırılacak. Cihaz temininin kolaylaştırılması için ise vergi muafiyeti dahil gerekli teşvikler sağlanacak.

ENGELLİLERE İNDİRİMLİ TELEFON VE BİLGİSAYAR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı engelliler, düşük gelirliler ve sosyal desteğe ihtiyacı olan bireyler için harekete geçiyor. Buna göre, bu bireylere uygun fiyatlarda ya da ücretsiz bilgi ve iletişim teknolojileri cihazlarının temin edilmesine yönelik projeler geliştirilecek. Bunun yanı sıra kamu ve özel sektörün internet siteleri ve internetten sundukları hizmetler de engelli dostu hale gelecek. Buna göre, engellilere, sosyal desteğe muhtaçlara ve düşük gelirlilere yönelik uygun fiyatlarda ya da ücretsiz bilgi ve iletişim teknolojileri cihazlarının temin edilmesine yönelik projeler geliştirilecek, internet kullanım yaygınlığının artırılmasını sağlamak için işletmeciler tarafından engelli, sosyal desteğe muhtaç ve düşük gelire sahip abonelere özel tarifelerle indirimli internet hizmeti sunulması desteklenecek. Vergi muafiyeti sağlanacak

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181