Kanal İstanbul'un hafriyatı ile ada ve yeşil alan yapılacak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, düzenlediği iftar programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili çıkacak malzemeyi değerlendirmek de dahil olmak üzere çalışmaları belli bir aşamaya getirdiklerini belirten Arslan, "1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak, bunun bir kısmını 3. Havalimanı'nın yanındaki kömür ocaklarından kaynaklı bataklıkların doldurulup yeşillendirmede kullanacağız ama yine de çok ciddi bir malzeme kalıyor, o malzemeyi de değerlendireceğiz. Daha önce adalar yapacağız demiştik, onların işletmesi ve en verimli şekilde değerlendirilmesi de dahil ciddi bir çalışmadan bahsediyoruz. Nihai istişare yapıldıktan sonra açıklayıp yola koyulacağız" ifadelerini kullandı.  

227 MİLYAR LİRA HARCANACAK 
Arslan, son 14 yılda ülkenin erişebilir ve ulaşabilir olması adına 347 milyar lira yatırım yaptıklarını dile getirerek, "Bugünden sonra yapacağımız harcama 227 milyar lira. 51 milyar lira da kamu özel işbirliğinde devam eden çalışmalarımız bulunuyor" dedi. Bu sene Bakanlığın bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların yatırım ödeneği tutarının 26 milyar 400 milyon lira olduğunu anlatan Arslan, 2017 yatırım programında olan 179 proje için 17 milyar 100 milyon lira bedel harcayarak bunları bitireceklerini söyledi. 

BAKÜ-KARS-TİFLİS HAZIR 
Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Hattı'nda Türkiye olarak bayağı mesafe katedildiğine dikkati çeken Arslan, "Haziran sonu temmuz başında tren işletebilir hale geliyoruz ancak Gürcistan tarafında sınırda heyelan oluştu. Dolayısıyla onların işleri 3 aylık uzadı. Ağustos sonu eylül başı gibi onlar orayı bitirdiğinde biz de tamamen bitirmiş ve dizel tren işletmeciliğini hazır hale gelmiş olacağız" diye konuştu. 

3 Katlı Tünel'in sondaj çalışması yıl sonu bitiyor
Yap-İşlet-Devret (YİD) Modeli ile yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Ulaştırma Bakanı Arslan, Ovit Tüneli'ni önümüzdeki yıl bitireceklerini, Türkiye'nin en uzun tüneli olan 14,5 kilometrelik Zigana Tüneli'nde gelecek yıl 'ışık göründü' töreni yapılacağını, bir sonraki sene de bitireceklerini bildirdi. Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin sondaj çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını belirterek, tünelin yapım ihalesine ilişkin çalışmaların bu yıl sonuna kadar bitirerek, YİD modeliyle ihalesini yapacaklarını söyledi. 

Alaçatı Havalimanı son aşamaya geldi 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce havacılık sektöründe 1.3 milyar lira yatırım yapacaklarını bildiren Arslan, Karaman, Yozgat ve Bayburt ile Gümüşhane'ye hizmet edecek yeni havalimanlarının yapımı için ihale sürecini başlattıklarını, İzmir Alaçatı Havalimanı çalışmalarında son aşamaya geldiklerini söyledi. Türksat 5A ve 5B uydularında yapım ihalelerine ilişkin süreçlerde son aşamaya geldiklerini dile getiren Arslan, milli ve yerli uydu 6A'nın çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. 
 
Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181