'Kanal İstanbul'da altyapı sorunu yok!'!
Yıldırım, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi üzerinden Başkanlığı'nda kaymakam adaylarına hitap etti. Kanal İstanbul Projesi'ni de değerlendiren Binali Yıldırım, 'torba kanun' tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, "Kanal  İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok" dedi.

Projenin hem bakanlığın hem de Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 
görev alanına girdiğini anlatan Yıldırım, "Düzenleme ortaklık payı ile 13 milyar dolar maliyeti olan bir projenin çözülmesi söz konusu değil. İmar uygulamalarında düzenlenen ortaklık payı, sadece planlı alanlar için.

İki yeni düzenleme
Bu düzenleme, su yolu geçecek yine kamu hizmeti niteliğinde bir projenin de ortaklık payına konu olmasıyla ilgili, imar Kanunu'na ilave yapıyoruz. Yol, demiryolu, havayolu yapımında yaşadığımız sorun mera gibi alanların bedelsiz kullamlması. Bu iki düzenleme projenin gecikmeden yapılmasını öngören ve imar düzenlemelerinde maliyeti azaltmaya yönelik düşünceden kaynaklı" dedi.

DİYARBAKIR'A YENİ TERMİNAL
Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak yeni terminal binasının açılışının bu cuma günü yapılacağını da söyleyen Binali Yıldırım: ''Terminal, 195 milyon TL bedel üzerinden 2013'te ihale edildi. Yapımına aynı yıl martta başlandı. Havalimanının yıllıki yolcu kapasitesi 1.8 milyondan 5 milyona çıkacak'' dedi. 


Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181