Katar Belediye ve Çevre Bakanı, "İşbirliğinin gelişmesi için tüm destek verilecek"!
Expo Turkey by Qatar’daki Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi’nde ise Commercial Bank CEO’su Josepf Abraham, Tekfen Başkanı Osman Birgili ve GYODER Başkanı Aziz Torun “Devlet Prensiplerinden Özel Sektöre: İkili İş ve Yatırım -Türkiye ve Katar Arasındaki Olanaklar” başlıklı oturumda, iki ülke arasındaki işbirliği fırsatlarını masaya yatırdılar.

KATARLI BAKAN VE HEYETİ TÜM STANTLARI TEK TEK GEZDİ
Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, geniş bir heyetle Expo Turkey By Qatar fuarını ikinci gününde ziyaret etti. Al Rumaihi, yaklaşık iki saat kaldığı fuarda tüm stantları tek tek ziyaret etti ve detaylı bir şekilde inceledi.

En çok ilgiyi İstanbul’a bilişim ve akıllı kent teknojileri sunan İSBAK’a gösterdi
Katarlı Bakan, fuar ziyaretinde en çok süreyi ise İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) standında geçirdi. Belediyecilikten de sorumlu olan Bakan Al Rumaihi, İSBAK’ın geliştirdiği sistem ve teknolojilerle detaylı bilgi aldı. Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, yakından ilgilendiği bu alanda İSBAK ile işbirliğine açık olduklarını belirtti. Katarlı Bakan, GYODER Başkanı Aziz Torun’a da Türkiye gayrimenkul sektörüne ilişkin sorular sorarak, detaylı bilgiler aldı.

İşbirliği için devletler önemli bir altyapı oluşturdu geliştirmek için gerekli tüm destek de verilecek
Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha ileri taşındığını vurguladı. Özellikle, başta gayrimenkul, inşaat ve mobilya olmak üzere birçok sektörde hem Türkiye ve hem de Katar’ın birbirlerine önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Bakan Al Rumaihi, “Türkiye ile Katar arasında her alandaki köklü ve güçlü dostluk çerçevesinde bu fırsatları karşılıklı olarak değerlendirmek, her iki ülke için de çok önemli faydalar yaratacaktır” dedi. Başta gayrimenkul sektörü temsilcileri, müteahhitler ve mobilya markaları olmak üzere tüm sektörlerden Türk şirketlerini Katar’ın iç ve dış yatırımlarında görmekten duyduğu mutluluğu belirten Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, bu işbirliğinin arttırılması için her iki devletin de önemli bir alt yapıyı oluşturduğunu ve geliştirmek için gerekli tüm desteğin de verileceğini söyledi.

DEVLET PRENSİPLERİNDEN ÖZEL SEKTÖRE: İKİLİ İŞ VE  YATIRIM – TÜRKİYE VE KATAR ARASINDAKİ OLANAKLAR
Expo Turkey by Qatar fuarında Türkiye ile Katar arasındaki işbirliği fırsatları masaya yatırıldı. Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi kapsamında Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un moderatörlüğünde düzenlenen “Devlet Prensiplerinden Özel Sektöre: İkili İş ve Yatırım -Türkiye ve Katar Arasındaki Olanaklar” başlıklı oturum Türk ve Katarlı işadamlarını bir araya getirdi. Commercial Bank'ın CEO'su Josepf Abraham, Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili ve GYODER Başkanı Aziz Torun’un konuşmacı olarak yer aldığı oturumda Katar ile Türkiye arasındaki iş ve yatırım fırsatları masaya yatırıldı.

Commercial Bank CEO’su Abraham: “İki ülke işadamları arasında aracı olacağız”
Türkiye'de A Bank’ı satın alan Katarlı Commercial Bank'ın CEO'su Josepf Abraham oturumda yaptığı konuşmada, “Türk ekonomisi büyüdükçe gerekli finansmanı sağlayacağız. Türk ve Katarlı işadamları arasındaki ilişkide aracı olacağız” dedi. Katar'ın ekonomisini çeşitlendirmeye çalıştığını belirterek, Türk işadamları için ülkede büyük fırsatlar olduğuna dikkat çekti. Abraham, "Türkiye'de ve Türk ekonomisinde var olmak istiyoruz. Dünya listesinin ön sıralarında olan bu ekonomide var olmamız gerekiyor. Türkiye'de Katar'ın ihtiyaçlarını karşılayacak bir potansiyel var. Türkiye için de Katar büyük fırsat" diye konuştu.

TEKFEN Başkanı Birgili: “Katar’a gelenler sıcak bir ‘Hoş Geldin’ karşılamasına hazır olsun”
Katar'da projeler üstlenen Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili de, inşaat, tarım ve enerji sektöründe yatırım fırsatlarına baktıklarını belirtti. Katar piyasasına yeni girecek iş dünyasına tavsiyelerde de bulunan Birgili, şöyle konuştu: "Yeni gelenler burada sıcak bir 'hoş geldin’e hazır olsunlar. Biz, kendimizi hiç yabancı ülkede gibi hissetmedik. Kuralları bizden sıkı, ama bu kurumsal yapıya sahip şirketler için sorun değil. Hatta bir fırsat. Her eline çantayı alıp gelene iş verilmiyor. Kurumsal yapısı olan firmalar hoş karşılanacaklardır."

GYODER Başkanı Torun: “KDV istisnası ve vatandaşlık hakkı cazibeyi artırıyor”
GYODER Başkanı Aziz Torun ise Katar'ın kişi başı milli gelirinin 100 bin doları aştığını hatırlatarak, ülkenin işadamlarını Türkiye'de yatırıma davet etti. Torun, "Gayrimenkul konusunda yatırım yapılabilecek bir ülkeyiz. KDV istisnası ve vatandaşlık hakkı verilmesi cazibeyi artırıyor" dedi.

BÜYÜKELÇİ, EXPO TURKEY BY QATAR KATILIMCILARINI AĞIRLADI
Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Expo Turkey By Qatar organizasyonuna katılan şirketlerin üst düzey yöneticileri ve gazetecileri ağırladı. Büyükelçilik konutunda düzenlenen yemekte tüm konuklarıyla tek tek ilgilenen Büyükelçi Özer, “İki ülke hükümetleri tarafından desteklenen Expo Turkey By Qatar, zaten güçlü olan ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir fırsat sağladı. Bu organizasyonu yapan Medyacity ile birlikte katılımcı kurumlarımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181