Kaynarca-Tuzla Metro Hattının çalışmaları başladı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca Metro Hatları bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. Toplam 12 kilometre uzunluğunda olacak metro hattının 2020 yılı içerisinde tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz Mart ayında ihalesi gerçekleştirilen Kaynarca-Tuzla Metro Hattının inşasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Metronun hizmete girmesini sabırsızlıkla bekleyen bölge halkında ise bu durum büyük mutluluğa yol açtı. Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca Hatları olmak üzere iki ayn güzergâhtan oluşan hat, toplam 12 kilometre uzunluğunda olacak. Hattan Çamçeşme, Fevzi Çakmak, Esenler, Kaynarca, Kavakpmar, Esenyalı, Fatih, Orhangazi ve Ahmet Yesevi Mahalleleri sakinleri daha yoğun bir şekilde faydalanabilecek.

2020 YILINDA TAMAMLANACAK
Alsim Alarko ve Cengiz İnşaat ortak girişiminin üstlendiği metro hattı inşasına hazırlık çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 2 milyar Türk Lirasına mal olacak metro hattının 2020 yılı içerisinde tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor. İki ayrı güzergâhtan oluşan hattın birincisi Tavşantepe Metro Hattı kuyruk tüneli sonundan başlayarak sırasıyla Kaynarca Merkez, Çamçeşme (Çamçeşme Parkı), Kavakpmar (Abdi İpekçi Caddesi), Esenyalr l(Dörtyol mevki), Esenyalr 2 (Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yam) ve Tuzla Tersane İstasyonlarından geçerek Tuzla Belediyesi mevkiinde kuyruk hatları bitiminde son bulacak. Bu hattnın toplam uzunluğu yaklaşık 7,9 km olacak. Pendik Merkez-Kaynarca Metro Hattı ise mevcut Marmaray ve Hızlı Tren İstasyonları olarak işletilen Pendik İstasyonu yanmda teşkil edilecek Pendik Merkez İstasyonundan başlayarak Kaynarca Merkez İstasyonuna (Yüzyıl Hastanesi karşısı) ulaşacak. Buradan yapımı devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısına ait Hastane İstasyonu'na bağlanacak hat, 4,1 km toplam uzunluğa erişecek.

RAYLI SİSTEM
Yapımı hızla devam eden Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ve inşasına başlanacak Kaynarca Tuzla Metro Hattı'nın tamamlanmasıyla birlikte Pendik'in iç kısımlanmn toplu ulaşımı büyük ölçüde raylr sistem ile sağlanmış olacak. Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından E-5 güzergahı boyunca yapılması planlanan Kaynarca-Tuzla metro hattı projesi Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in teklifiyle revize edilmiş ve yoğun nüfus oluşturan mahallelere yönlendirilerek yeniden projelendirilmişti. Başkan Şahin projenin gerçekleştirilmesinde söz sahibi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkam Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Çamçeşme Mahalle Muhtarı Meliha İnan da metro hattıyla ilgili olarak," Kaynarca-Tuzla Metrosunu uzun zamandır bekliyorduk. İstasyonun, Çamçeşme Parkı'na kurulacak olması ayrı sevindirici. Çünkü burası istasyonun kullanımı açısından merkezi bir bölge.İstanbul Büyükşehir ve Pendik Belediyesine sonsuz teşekkür ederiz." dedi. Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Nurettin Küçükosman ise "Metro bizim için özlemle duyduğumuz bir yatırım. Ayrıca mahallemizin ortasından geçiyor olması sevindirici. Bizce en doğrusu da buydu. Emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ederim." diye konuştu. Kavakpınar Mahalle Muhtarı İrfan Çiftçi de "Metronun Kavakpmardan geçmesini bir jest olarak değerlendiriyorum. Bu yatırım oldukça kalabalık nüfusa sahip mahallemde ulaşım açısından büyük nimet olacaktır. Tamamlanıp hizmete girmesini heyecanla bekliyoruz." dedi.

Dokuz Sütun Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sercan çamyar 6 yıl önce

tūnel iscisiyim acil ise ihtiyacim var isten cok I anliyorum bu arada purojenizde hayirli olsun nom adam lazimsa numaram ulasa bilirsiniz 05378675249 bilgilerimi arz ederim ordu ünyeliyim sakaryada oturuyorum

Avatar
sercan çamyar 6 yıl önce

tūnel iscisiyim acil ise ihtiyacim var isten cok I anliyorum bu arada purojenizde hayirli olsun nom adam lazimsa numaram ulasa bilirsiniz 05378675249 bilgilerimi arz ederim ordu ünyeliyim sakaryada oturuyorum

banner182

banner181